Την κατάργηση του μέτρου της έκτακτης εισφοράς στα ακίνητα μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ προτείνει η Ντόρα Μπακογιάννη, κάνοντας λόγο για άδικο μέτρο, που έχει δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα στις οικονομικά αδύναμες τάξεις.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας αντιπροτείνει το κονδύλι που προβλέπεται ότι θα εισπραχθεί συνολικά μέσω της επίμαχης εισφοράς, να συγκεντρωθεί με επιπλέον φορολόγηση των υψηλών εισοδημάτων.

Επικαλούμενη και τις πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής της Οµάδας ∆ράσης της Κοµισιόν κ. Χορστ Ράιχενµπαχ, η κ. Μπακογίαννη ανέφερε ότι πρόκειται για θέμα «πολιτικής βούλησης είναι θέμα πολιτικής βούλησης αυτά τα 8 δισ. ευρώ να εισπραχθούν από τους Έλληνες με υψηλά εισοδήματα» και εμφανίστηκε πεπεισμένη, ότι η νέα κυβέρνηση θα εξασφαλίσει την έγκριση της τρόικας αν αντικαταστήσει την έκτακτη εισφορά στα ακίνητα με άλλο αντισταθμιστικό φορολογικό μέτρο.

Σε ότι αφορά το χρόνο των εκλογών είπε πως η προοπτική να διεξαχθούν σε τρεις μήνες θα υπονομεύσει την προσπάθεια της χώρας. «Το ίδιο θα συμβεί αν συνεχιστούν τα παιχνίδια εντυπώσεων όπως αυτό με τις υπογραφές και τις έγγραφες δεσμεύσεις», συμπλήρωσε.

Εξάλλου ζήτησε την κατάργηση των αμοιβών των βουλευτών για τις συμμετοχή τους στις επιτροπές, διατύπωσε τη διαφωνία της με το θεσμό της εργασιακής εφεδρείας, αντιπροτείνοντας ιδιωτικοποιήσεις οργανισμών, όπως, π.χ. ο ΟΣΕ και πρότεινε τη μείωση κατά 50% της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων και την απαγόρευση του δανεισμού τους από τις τράπεζες.