«Δεν είμαι σαρκοβόρο, είμαι σάρκα εκ της σαρκός του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης σε κουβέντα που είχε σήμερα στη Βουλή με δημοσιογράφους με αφορμή την «αντιπαράθεσή» του με τους ΑΝΕΛ και το σκεπτικισμό του έναντι του υπουργού Άμυνας για τα εξοπλιστικά.

Διευκρίνισε ότι η περίφημη ερώτησή του προς τον κ. Π. Καμμένο αποτέλεσε «προσχέδιο συζήτησης», το οποίο αν τεκμηριωθεί κάποια στιγμή, μπορεί και να κατατεθεί στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

«Δεν υπάρχει προσωπικό ζήτημα με τον κ. Καμμένο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης, για να συνεχίσει ωστόσο: «Για να δώσεις όμως 3,5 δισ. ευρώ για F35 πρέπει να γίνει δημόσιος διάλογος, ιδίως στη σημερινή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. Να συζητηθεί το θέμα δημοσίως και αναλυτικά στην Επιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής».

Ερωτηθείς για το θέμα των συνεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ,  ο κ. Φίλης επανέλαβε πως η συνεργασία με τους σημερινούς συγκυβερνήτες «είναι συγκυριακή και όχι στρατηγική», ενώ για το ΠΑΣΟΚ ανέφερε μεταξύ άλλων: «Εμείς ενώπιον των πολιτών λέμε υπάρχει θέμα να απογαλακτιστεί το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ. Ο Βενιζέλος λέει όχι. Το ΠΑΣΟΚ να πει δημόσια αν θα πάει με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με τη ΝΔ».

Αναφορικά με τα μέτρα που θα αποφασιστούν για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης ο κ. Φίλης ανέφερε όιτι: «Ως πρόταση της κυβέρνησης δεν θα έρθει μείωση του αφορολογήτου με μόνο αντίμετρο τη μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις και το ξέρω αυτό. Αυτό δεν μπορεί να περάσει. Μείωση ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ στα νησιά μπορεί να είναι αντίμετρα».