Ικανοποίηση επικρατεί στον ΛΑΟΣ για την επιλογή του Λουκά Παπαδήμου στην πρωθυπουργία της χώρας.

Ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης, σε δήλωσή του, πριν από λίγη ώρα, είπε ότι κανένας πολιτικός αρχηγός δεν θα μετέχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα, ενώ εκτίμησε ότι η χώρα έχει έναν πρωθυπουργό που μπορεί να την εκπροσωπήσει επάξια στην Ευρώπη.

Ο κ. Καρατζαφέρης, μιλώντας επίσης στην τηλεοπτική του εκπομπή, είπε ακόμη ότι τη λύση Παπαδήμου την είχε προτάξει εδώ και δυόμισι χρόνια, αφού, όπως είπε, από τις 20 Φεβρουαρίου του 2009, είχε πει στον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να προχωρήσει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας υπό τον κ. Παπαδήμο.

«Πέρασαν τρία χρόνια για να δικαιωθεί η θέση μας. Φαντάζεστε εάν αυτό που γίνεται σήμερα, γινόταν τότε;», είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

Ανέφερε, επίσης ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ότι ο κ. Παπαδήμος μπορεί να σταθεί με άνεση στο διεθνές οικονομικό και πολιτικό σκηνικό, διότι, όπως είπε, είναι άνθρωπος που τον ξέρουν στην Ευρώπη, τον εμπιστεύονται και δείχνουμε ως χώρα ότι κάτι αλλάζει.

Αναφορικά με τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης και την εκπροσώπηση του ΛΑΟΣ σε αυτήν, για την ώρα δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη, αφού, όπως είπε στενός συνεργάτης του προέδρου του κόμματος, «συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις».