Ένταση επικρατεί στους κόλπους της ΝΔ καθώς μια σειρά βουλευτών και στελεχών αντιδρούν στην συμμετοχή πολιτικών προσώπων του κόμματους στην νέα κυβέρνηση.

Η ένταση κάποιες στιγμές εξελίχθηκε σε σύγκρουση της «λαϊκής δεξιάς» με τους «φιλελεύθερους» και οξύνθηκε ακόμα περισσότερο όταν έγινε γνωστό ότι οι Βρυξέλλες ζητούν την υπογραφή και του Α. Σαμαρά κάτω από ένα κείμενο δεσμεύσεων για την νέα κυβέρνηση.

Ο Α. Σαμαράς πήρε τα πρώτα μηνύματα αντιδράσεων χθες όταν γνωστοποιήθηκε σε στενό κύκλο στελεχών ότι «αναγκαστικά και για να μην προκληθεί ναυάγιο που θα θέσει και πάλι την χώρα σε κίνδυνο η ΝΔ αποδέχθηκε την συμμετοχή στελεχών της στο νέο σχήμα».

Ας σημειωθεί ότι η εμπλοκή από χθες το μεσημέρι δεν οφείλεται στην αδυναμία των δύο αρχηγών να καταλήξουν στο όνομα του πρωθυπουργού αλλά στην δυσκολία του Α. Σαμαρά να αποδεχθεί και να περάσει ακόμα και στο στενό επιτελείο του την συμμετοχή της ΝΔ στο νέο σχήμα και την συνυπογραφή του κειμένου δεσμεύσεων από ζητά η ΕΕ.

Ο Α. Σαμαράς ζήτησε ένα μικρό χρονικό περιθώριο πριν την ανακοίνωση των αποφάσεων προφανώς για να διευθετήσει την κατάσταση μέσα στο κόμμα του, ίσως για να ενημερώσει για τις πιέσεις που δέχεται η χώρα.

Άλλωστε από νωρίς σήμερα το πρωί έχει ξεκινήσει μια τέτοια διαδικασία με στελέχη και βουλευτές να καλούνται στην Συγγρού. Αυτές ακριβώς οι επαφές σταμάτησαν και μια κίνηση συλλογής υπογραφών που είχε ξεκινήσει κάτω από ένα κείμενο στο οποίο διατυπώνετε καθαρά οι αντίθεση των συγκεκριμένων στελεχών στην «συγκυβέρνηση».