Tη διαφωνία του με τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων εκ μέρους της ΝΔ στη νέα κυβέρνηση, εξέφρασε ο γραμματέας Συνδικαλισμού και πρώην βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μανώλης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Βήμα».

«Αφού το έχει πει από την αρχή ο πρόεδρος του κόμματος ότι δεν πρέπει να συμμετέχουμε. Δεν πρέπει να συμμετέχουν πολιτικά πρόσωπα». Όμως νωρίτερα ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης είχε πει στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ότι «δεν αποτελεί θέσφατο για εμάς αυτό».

Ο κ. Μανώλης ερωτηθείς για το όνομα του νέου πρωθυπουργού σημείωσε: «Δεν με ενδιαφέρει. Ο… “Φούφουτος” να είναι πρωθυπουργός, αρκεί να ξέρω ότι η κυβέρνηση αυτή θα μείνει για λίγο χρόνο και θα κάνει συγκεκριμένα πράγματα.

Τον “Φούφουτο” τον λέω με την έννοια και τη λογική ότι το πρόσωπο δεν παίζει κανένα ρόλο. Ρόλο παίζει τι θα κάνει. Θα διαπραγματεύεται μέσα σε ένα πλαίσιο της χώρας που το καθορίζει το πολιτικό σύστημα. Δεν το καθορίζει άλλος. Αν θέλετε, να βάλουμε έναν τραπεζίτη, οποιονδήποτε και να του δώσουμε το ελεύθερο να κάνει ό,τι γουστάρει και το πολιτικό σύστημα να είναι στην άκρη, αν έφτασε σ’ αυτό το σημείο το πολιτικό σύστημα, τότε με γεια μας και χαρά μας. Τον “Φούφουτο” δεν το λέω υποτιμητικά, για να μην παρεξηγηθώ».

Πάντως προειδοποίησε ότι ακόμα και αν συμμετέχουν στελέχη από τη ΝΔ στην κυβέρνηση ο ίδιος θα συνεχίσει να κινείται αντιμνημονιακά.