Σιγή ασυρμάτου έχει επιβάλλει το πρωθυπουργικό επιτελείο την Τρίτη το πρωί σχετικά με την ανακοίνωση του ονόματος του νέου πρωθυπουργού κοινής αποδοχής και της συνθέσεως της νέας κυβέρνησης.

Ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές οι κ.κ. Γ. Παπανδρέου και Αντ. Σαμαράς έχουν συμφωνήσει στο πρόσωπο του νέου Πρωθυπουργού, ενώ η ΝΔ, μετά και την σαφή απαίτηση της ΕΕ και του ΔΝΤ για συνυπογραφή δεσμευτικής επιστολής για την εφαρμογή της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου από τους δύο ηγέτες, συμφωνεί με τον όρο συμμετοχής στην νέα κυβέρνηση πολιτικών στελεχών της.

Ακόμα, η ημερομηνία εκλογών θεωρείται πιθανό ότι θα αλλάξει και θα μετακινηθεί λίγες εβδομάδες πέραν της 19ης Φεβρουαρίου, κάτι για το οποίο η ΝΔ δεν έχει εκφράσει ιδιαίτερες αντιρρήσεις.

Κατόπιν τούτων αξιόπιστοι συνομιλητές των δύο πλευρών εκτιμούν ότι οι όροι που έχει θέσει ο κ. Λουκάς Παπαδήμος εν πολλοίς ικανοποιούνται, ότι οι δύο αρχηγοί έχουν συμφωνήσει στο πρόσωπό του και ότι οι πιθανότητες ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ να συμφωνήσει να αναλάβει είναι αυξημένες.

Όσον αφορά στην υποψηφιότητα του κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη εμφανίζεται να χάνει διαρκώς έδαφος για την πρωθυπουργική καρέκλα, όχι όμως και για αυτή του Υπουργού Οικονομικών. Στο τραπέζι τέλος, παραμένει πάντα και το όνομα του κ. Νικηφόρου Διαμαντούρου, συγκεντρώνοντας όμως ισχνές πιθανότητες.