Διευκρινήσεις έδωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης στο δελτίο του ANT1 για τις δηλώσεις του περί συζήτησης για τη δραχμή και το Grexit που προξένησαν σάλο.

«Αν εγώ ή ο Φίλης χρησιμοποιούμαστε σαν λαγοί τότε είναι υποτιμητικό πρώτιστα για τον κυνηγό που τους έβαλε να τρέξουν. Έδωσα ένα παράδειγμα αυτολοιδορούμενος, το οποίο έχει παρεξηγηθεί. Αυτό που είπα είναι αν μπορούμε να συζητήσουμε σοβαρά για μία εθνική στρατηγική μετά από 7 χρόνια πόνου. Δεν μίλησα για αλλαγή νομίσματος. Τίθεται ένα πολύ σοβαρό θέμα για ανάλυση και συζήτηση για το αν θα δεχτούμε ή θα απορρίψουμε κάτι αλλά η χώρα δυστυχώς διακατέχεται από μία μεγάλη νευρικότητα η οποία άλλοτε βγαίνει με έναν ευχάριστο αυτοσαρκασμό και άλλοτε πρέπει να αντιμετωπίζεται με την δέουσα σοβαρότητα», τόνισε ο κ. Ξυδάκης

«Ωραία η πλάκα για την Ελληνική NASA. Ωστόσο εγώ δεν μίλησα ποτέ για την δραχμή. Έδωσα ένα ατυχές παράδειγμα αυτολοιδορούμενος για μία παλαιότερη δήλωσή μου 1,5 χρόνο πριν».

Ο κ. Ξυδάκης συνέχισε αναφέροντας πως «είμαι υπέρ της παραμονής της χώρας στη ευρωζώνη. Σε μία Ευρώπη και έναν κόσμο που αλλάζει, δείτε το Brexit ή την εκλογή Τραμπ, πρέπει πάντα να συζητάμε. Η γεωπολιτική μας εκπλήσσει καθημερινά και λόγω της θέσης μας θα πρέπει να σκεφτόμαστε με ανοικτούς ορίζοντες, απροκατάλυπτοι και ανεξίθρησκοι».

Τελειώνοντας σημείωσε με νόημα «είμαστε όλοι σε πυρετό. Αν φτάσουμε από το σημείο του έξυπνου τρολαρίσματος στον κανιβαλισμό τότε έχουμε χάσει. Πρέπει να συζητήσουμε το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας μέσα στο πρόγραμμα αλλά και μετά το πέρας αυτού το 2018».