Σύσκεψη κάνουν αυτή την ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνεργάτες του πρωθυπουργού που συμμετέχουν στον πρωινό καφέ, οι οποίοι μελετούν συνταγματικά ζητήματα που ενδεχομένως προκύψουν στην διαδικασία σχηματισμού της νέας κυβέρνησης συνεργασίας, και όπως πληροφορούνται, αναμένεται να τα θέσουν κόμματα της Αριστεράς.

Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό ότι δεν έχουν ξεκινήσει επαφές μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, για τη συμφωνία των προσώπων της νέας κυβέρνησης, ωστόσο πληροφορίες από την κυβέρνηση θέλουν την Νέα Δημοκρατία να ζητά συμμετοχή στα 4 «υπηρεσιακά» υπουργεία, συν το υπουργείο Άμυνας, ενώ δεν επιβεβαιώνουν στην κυβέρνηση ότι η Νέα Δημοκρατία αρνείται την συμμετοχή δικών της στελεχών στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Επίσης, συμφωνία φαίνεται ότι έχει επέλθει ως προς το πρόσωπο του Λουκά Παπαδήμου, στη θέση του πρωθυπουργού, παρά τις ενστάσεις για την επιλογή αυτή, που ανέφεραν τελευταίες πληροφορίες, όπως και ως προς τα πρόσωπα των δύο αντιπροέδρων της νέας κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου και Σταύρου Δήμα.

Κατά ορισμένες πληροφορίες, στο τραπέζι έχουν πέσει τα ονόματα του κ. Αλιβιζάτου για το Υπουργείο Εσωτερικών και του κ. Κρεμαστινού για το Υγείας.