Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστερά Φώτης Κουβέλης αποσαφήνισε ότι το κόμμα του δεν θα συμμετάσχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα, σε συνέντευξη που έδωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα fm.

«Σε ό,τι αφορά τη στάση μας, θα την εξαρτήσουμε από τη θητεία – η οποία, βεβαίως, ακούγεται ότι θα είναι μέχρι το Φεβρουάριο – και επίσης κυρίως από τις πολιτικές δεσμεύσεις και το τι καλείται να πράξει αυτή η μεταβατική κυβέρνηση. Δεν σπεύδω να σας πω ούτε ότι θα υπερψηφίσουμε, ούτε ότι θα καταψηφίσουμε τη νέα κυβέρνηση» είπε ο κ. Κουβέλης.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ χαρακτήρισε έμπειρο το Λουκά Παπαδήμο, το όνομα του οποίου ακούγεται στη θέση του νέου πρωθυπουργού.

«Ο κ. Παπαδήμος είναι ένας έμπειρος άνθρωπος, ο οποίος γνωρίζει και μακροοικονομικά και τη λειτουργία του τραπεζικού και χρηματοοικονομικού συστήματος. Βεβαίως, είχε μια διαφορετική άποψη σχετικά με το “κούρεμα”, αλλά από εκεί και πέρα νομίζω ότι θα κινηθεί στο πλαίσιο που θα διαμορφώσει σ’ αυτόν η ανάθεση των καθηκόντων του πρωθυπουργού από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ» είπε ο κ. Κουβέλης.

«Υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα: κατά πόσον εξασφαλίζεται μια αυτόνομη λειτουργία του μεταβατικού κυβερνητικού συστήματος. Ούτως ή άλλως, είναι λαβωμένη η επιλογή. Σκεφθείτε αν τραβάει ο ένας από εδώ και ο άλλος από εκεί τι συνέπειες μπορεί να υπάρξουν» πρόσθεσε.