«Οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε ο κ. Σαμαράς για τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, στη σημερινή του ομιλία στην ΚΟ της Ν.Δ., του επιστρέφονται αυτούσιοι», αναφέρει σε δήλωσή του ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης προσθέτοντας ότι «δεν είναι επικίνδυνο και τυχοδιωκτικό να δίνεις ρόλο και λόγο στους πολίτες».

Επίσης ο κ. Καρχιμάκης αναφέρει στην δήλωσή του ότι «η σημερινή ομιλία του προέδρου της Ν.Δ., δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών. Ο κ. Σαμαράς, έχει επιλέξει να τζογάρει στη χρεοκοπία της χώρας. Ο ελληνικός λαός δεν θα του κάνει τη χάρη».

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ προχωράει και ένα βήμα παραπέρα χαρακτηρίζοντας «τυχοδιωκτική και επικίνδυνη» τη στάση του Σαμαρά και της Ν.Δ. εδώ και δύο χρόνια.

Παράλληλα επέκρινε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις «εγκληματικές τους πολιτικές που έφεραν τη χώρα στα πρόθυρα της χρεωκοπίας» λέγοντας ότι αντί η ΝΔ να απολογηθεί για αυτές τις πολιτικές «πετροβολά συνεχώς την προσπάθεια του Γιώργου Παπανδρέου και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την σωτηρία της χώρας».

Ο κ. Καρχιμάκης κάλεσε επίσης τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντήσει στο αν συμφωνεί ή όχι με την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου, «με την απαλλαγή της χώρας και του ελληνικού λαού από το βάρος των 100 δισεκατομμυρίων του χρέους» και αν έχει κάποια άλλη ρεαλιστική πρόταση.