Η επιλογή της Ελλάδας να διοργανώσει δημοψήφισμα για το ευρωπαϊκό σχέδιο βοήθειας της χώρας «δεν είναι σωστή απόφαση για την Ευρώπη», αλλά «ούτε και για την Ισπανία», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης Χοσέ Μπλάνκο.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης υπογράμμισε ότι η απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού θα επιδεινώσει τόσο την κατάσταση της Ελλάδας όσο και της Ισπανίας. Εξάλλου για την ισπανική κυβέρνηση «όλα όσα καθυστερούν τη λήψη αποφάσεων θα προκαλέσουν προβλήματα στο σύνολο της ευρωζώνης και στην Ισπανία».

Η Ισπανία «σέβεται τις αποφάσεις των κυβερνήσεων και, σε αυτή την περίπτωση, την απόφαση της Ελλάδας, ακόμη κι αν αναμφισβήτητα δεν είναι μία σωστή απόφαση για την Ευρώπη, αλλά ούτε και για την Ισπανία», δήλωσε ο Μπλάνκο στον Τύπο.

Καταληκτικά, ο Ισπανός πρωθυπουργός τόνισε πως «Βρισκόμαστε σε μία δύσκολη στιγμή και κάνουμε αυτό που πρέπει για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις. Η απόφαση της Ελλάδας να καθυστερήσει την απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου δεν ωφελεί σε τίποτα την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας».