«Έχουμε πόλεμο και στον πόλεμο δεν πας σε εκλογές», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας κυρία Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, στη «ΝΕΤ».

Όσον αφορά τις αιτιάσεις ότι οι αποφάσεις για την Ελλάδα λαμβάνονται ερήμην της ελληνικής κυβέρνησης απάντησε: «Δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να διαπραγματευόμαστε το ζήτημα του χρέους με τους εταίρους μας».

Παράλληλα, υπογράμμισε πως η χώρα βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη στιγμή και οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να επιδείξουν συναίνεση και συγκράτηση. Η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι είναι μεγάλη η οργή των πολιτών και πως οι πολιτικοί καλούνται αυτή τη στιγμή να μην την αφήσουν να γίνει έκρηξη, ή ένας εμφύλιος, όπως είχε γίνει στο παρελθόν και είχε δυσάρεστες συνέπειες για όλους.

Αναφερόμενη στη συζήτηση για έγκριση της συμφωνίας με 180 βουλευτές, δήλωσε ότι είναι αποπροσανατολιστική, ενώ πρόσθεσε «αυτή τη στιγμή δεν συζητάμε τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα, τα οποία είναι αδιαπραγμάτευτα».

Σημείωσε ότι η δήλωση που έκανε ο κ. Βενιζέλος για ευρεία πλειοψηφία, είναι καθαρά πολιτικό ζήτημα γιατί το ζητούμενο αυτή την ώρα είναι η πολιτική συναίνεση και όχι η διαπραγμάτευση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, ενώ σχετικά με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος δήλωσε ότι «είναι άκαιρη η συζήτηση αυτή, το κάθε θέμα πρέπει να συζητάτε στην ώρα του».