Αιχμές για τους «κοινωνικούς εταίρους» ότι αυτοί πιέζουν για κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εξαπέλυσε ο υπουργός εργασίας κ.Γ.Κουτρουμάνης λέγοντας ότι κάποιοι απεργάζονται πολύ χειρότερα από όσα θεσμοθετεί η κυβέρνηση.

«Υπάρχουν κάποιοι -σημείωσε – που θέλουν να καταργηθούν τα πάντα και να τα ρυθμίζει η αγορά», ωστόσο προσέθεσε «αυτό δεν μπορεί να γίνει, καθώς το κράτος πρέπει να παρεμβαίνει προκειμένου να διασφαλίζεται η λειτουργία των θεσμών».

Παράλληλα ο κ.Κουτρουμάνης διαβεβαίωσε ότι «δεν πρόκειται να καταργηθούν οι Εθνικές Γενικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας γιατί αυτές είναι το κατώφλι πάνω στο οποίο χτίζονται οι αποδοχές» και διευκρίνισε ότι με τις προωθούμενες ρυθμίσεις «αναστέλλεται η επέκταση των κλαδικών συμβάσεων και ενισχύονται οι επιχειρησιακές συμβάσεις».

Ας σημειωθεί ότι παρόμοια τοποθέτηση για κύκλους που σε συνεννόηση με την τρόικα μεθοδεύουν την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων έχει κάνει και ο κ.Πρωτόπαππας ο οποίος σήμερα δήλωσε ότι κατά την γνώμη του το πρόβλημα στο πολυνομοσχέδιο δεν είναι μόνο το άρθρο 37.

Όπως είπε πρέπει να υπάρξουν βελτιώσεις συνολικά στο νομοσχέδιο.« Δεν είναι μόνο ένα άρθρο». «Είναι ένα πολύ δύσκολο νομοσχέδιο που έχει σειρά πραγμάτων που μπορεί να δημιουργήσουν θέματα και είναι πολύ λογικό να συζητούμε, να προτείνουμε και να προσπαθούμε να βελτιώσουμε.

Έχω την εικόνα ότι θα γίνει μια πολύ πλούσια κουβέντα ως την Πέμπτη, θα αναδειχθούν όλες οι πτυχές του ζητήματος και πιθανότατα μέσα από την κουβέντα θα λυθούν και προβλήματα». «Η δική μου άποψη είναι ότι πρέπει να υπάρχουν βελτιώσεις συνολικά στο νομοσχέδιο. Δεν είναι μόνο ένα άρθρο»