Εκρηκτικό είναι το κλίμα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ καθώς οι πιέσεις της τρόικας σε συνδυασμό με τα μέτρα που πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα είναι «θηλιά» για τους υπουργούς.

«Τα προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από καμία μονοκομματική κυβέρνηση οποιασδήποτε πλειοψηφίας».

Αυτή είναι η εκτίμηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κρεμαστινού, ο οποίος και τάχθηκε υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, με ή χωρίς εκλογές, και τη συμμετοχή της Αριστεράς.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Radio 9», ο κ. Κρεμαστινός υποστήριξε πως ενδεδειγμένος χρόνος για προσφυγή στις κάλπες ήταν όταν η χώρα κατέφυγε στο ΔΝΤ και μάλιστα, όπως είπε, είχε εισηγηθεί κάτι τέτοιο στον Πρωθυπουργό εκείνη την περίοδο.

Επιπλέον, κράτησε σαφείς αποστάσεις από την πρόσφατη πρόκληση του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ «να ρίξουν την κυβέρνηση εάν την θεωρούν ανίκανη».

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι έκφραση αυτή από υπουργό που απευθύνεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα που αγωνιά, εκφράζοντας τον κόσμο. Ήταν μία ανεπιτυχής έκφραση», παρατήρησε ο κ. Κρεμαστινός.