Σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, την οποία χαρακτήρισε υπεύθυνη για την κρίση που μαστίζει την ελληνική οικονομία.

«Δεν έχουμε δικαίωμα να επιτρέπουμε την παραπληροφόρηση από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Χρησιμοποιούν ασύστολα ψεύδη, το μόνο που θέλουν είναι να εκμεταλλευτούν την εύλογη ανησυχία και τον πόνο του ελληνικού λαού» είπε για τη ΝΔ απευθυνόμενος στα στελέχη του υπουργικού συμβουλίου ζητώντας να υπάρξουν επιθετικές απαντήσεις από εδώ και στο εξής.

Ειδικά, όπως είπε, σε θέματα όπως η κατηγορία για διόγκωση του κράτους την οποία χαρακτήρισε «αστεία πράγματα» και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει μειώσει τις λειτουργικές δαπάνες του κράτους κατά 20%, έχει καταργήσει εκατοντάδες φορείς και πως «δεν υπάρχει καμία πρόσληψη εκτός ΑΣΕΠ».

Ο κ. Παπανδρέου άσκησε κριτική και στην ΕΕ λέγοντας ότι «δεν έχουν γίνει αυτά που έπρεπε ούτε σε επίπεδο του G20, ή του G8 ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την αντιμετώπιση της κρίσης» είπε όμως ότι η κυβέρνηση πρέπει να ξεχωρίσει τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο διεθνές οικονομικό σύστημα από τις εγχώριες αλλαγές που «πρέπει να προχωρήσουν».

Άφησε να εννοηθεί ότι στη Σύνοδο Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου και στη Σύνοδο των G20 στις 3 και 4 Νοεμβρίου περιμένει να υπάρξουν «πειστικές και θαρραλέες απαντήσεις για το ελληνικό πρόβλημα» μία οριστική λύση.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου βάση για τις επόμενες συζητήσεις, αν και επιβεβαίωσε τις συζητήσεις με αντικείμενο τη μείωση του δημόσιου χρέους ώστε να καταστεί διαχειρίσιμο.

Εμφανίστηκε ανήσυχος – μετά το πρώτο «όχι» από τη Σλοβακία- για τη διαδικασία έγκρισης από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια, αν και στο τέλος φέρεται να είπε ότι ελπίζει πως και αυτό το πρόβλημα θα ξεπεραστεί.

Πηγή:24h.gr