«Δεν είναι πολιτική, αλλά αστυνομική απόφαση, η φύλαξη επίσημων προσώπων» διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σχολιάζοντας τις καταγγελίες του συνηγόρου της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη ότι απέσυραν τους φρουρούς για τη φύλαξή της, λίγο πριν την τοποθέτηση της βόμβας έξω από το σπίτι της.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι «η επιτροπή της αστυνομίας αποφασίζει, πιστεύω κάνουν καλά τη δουλειά τους».

«Η κ. Τσατάνη υπέβαλε αίτηση για να τής χορηγηθεί εκ νέου φύλαξη, δεν είχε συγκληθεί η επιτροπή, οπού έχει γίνει κάποιο λάθος, και προφανώς επεναξετάζεται» πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο κ. Τόσκας, επισήμανε ότι «δεν γίνεται να διατεθούν 4.000 αστυνομικοί που φυλάσσουν επίσημα πρόσωπα. Για ασφάλεια σε μεγάλο ποσοστό χρειάζονται 20 αστυνομικοί, δεν είναι δυνατόν αυτό, θα μιλήσουμε με τις δικαστικές ενώσεις για το ποιους δικαστικούς θα πρέπει να προφυλάξουμε, αλλά θα πρέπει να διατεθούν εκεί όπου υπάρχει ανάγκη».

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε ότι «τα τελευταία γεγονότα δείχνουν ότι ποτέ δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Προφανώς μας ανησυχεί η βόμβα στο σπίτι της εισαγγελέως, πέρα από τους προερχόμενους από το εξωτερικούς κινδύνους έχουμε και προβλήματα στο εσωτερικό».