Ραγδαία επιδείνωση του κλίματος στην κυβέρνηση με «ήξεις – αφίξεις», ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων και νέα επεισόδια μεταξύ υπουργών, που δείχνουν ότι η κυβέρνηση την ώρα που το γερμανικό κοινοβούλιο εγκρίνει τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, βαδίζει από αυτογκόλ σε αυτογκόλ.

Η ανακοίνωση ότι το ζήτημα της εφεδρείας θα εξεταστεί την Κυριακή σε έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου – αφού ολοκληρώσει το έργο της η νεοσύστατη επιτροπή από τον πρωθυπουργό που θα εξετάσει τα συνταγματικά και νομικά κωλύματα που υπάρχουν για την εφαρμογή του μέτρου στο στενό δημόσιο τομέα – δεν έχει κάμψει τις αντιδράσεις, αντιθέτως τις έχει ενισχύσει.

Το κλίμα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ – μετά και την ψήφιση του νέου έκτακτου τέλους στα ακίνητα είναι και πάλι εκρηκτικό.

Κυρίως, επειδή όπως λένε οι βουλευτές η κυβέρνηση για άλλη μία φορά πιάνεται απροετοίμαστη και προκαλεί σύγχυση στην κοινωνία, αποδεικνύοντας ότι ο μόνος σύμβουλος των τελευταίων ημερών είναι ο πανικός, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι βουλευτής που γνωρίζει το θέμα έλεγε στο 24h.gr, ότι δεν υπάρχουν νομικά και συνταγματικά κωλύματα αλλά αδυναμία να καλυφθεί το ποσό των αποζημιώσεων προς τους απολυμένους που θα προκύψουν, εγκαλώντας την κυβέρνηση ότι προφασίζεται συνταγματικά και νομικά προβλήματα επειδή δε μπορεί να βρει λύση στο οικονομικό.

Η κυβέρνηση, χωρίς διακοπή, δίνει την αίσθηση πουλόβερ που ξηλώνεται με γοργούς ρυθμούς.

Στο υπουργικό συμβούλιο προκάλεσε αίσθηση η ένταση του νέου «θερμού» επεισοδίου ανάμεσα στον υπουργό Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου και τον υπουργό Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλο, όταν ο πρώτος εγκάλεσε το δεύτερο ότι παίρνοντας πίσω τις επίσημες ανακοινώσεις για τις αλλαγές της φορολογίας επί της ουσίας εξέθεσε το σύνολο της κυβέρνησης και προκάλεσε μεγάλη σύγχυση στην ελληνική κοινή γνώμη, κάτι που δεν αποδέχθηκε ο κ. Βενιζέλος ο οποίος φέρεται να απάντησε σε έντονο ύφος στον κ. Παπαϊωάννου λέγοντάς του ότι υιοθετεί τα επιχειρήματα των ΜΜΕ αποσκοπώντας στην πρόκληση εντυπώσεων και μόνο.

Ο Γ. Ραγκούσης και ο Γ. Παπακωνσταντίνου φέρεται να στήριξαν τον κ. Βενιζέλο λέγοντας ότι «δίνει τη μητέρα των μαχών», ενώ λίγο πριν ο Γ. Παπανδρέου (επιβεβαιώνοντας το 24h.gr που σας είχε ενημερώσει για την ενόχληση του Μαξίμου από την τελευταία τηλεοπτική εμφάνιση Πάγκαλου) άφησε σαφείς αιχμές εναντίον του κ. Πάγκαλου λέγοντας ότι «αυτή την ώρα δεν πρέπει να καπηλευόμαστε τον πόνο του κόσμου και να αναμοχλεύουμε πάθη».

Σε αυτό το κλίμα έπεσε σαν «βόμβα» η επιστολή των δέκα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς τον υπουργό Μεταφορών Γ. Ραγκούση με κοινοποίηση προς τον πρωθυπουργό με την οποία ζητούν να συμπεριλάβει τα πληθυσμιακά κριτήρια στις αλλαγές στο επάγγελμα των ιδιοκτητών ταξί.

Από τη μία η κυβέρνηση έχει την πίεση της Μέρκελ για άμεσο και πλήρες άνοιγμα και από την άλλη την απειλή δέκα βουλευτών ότι μπορεί και να μη ψηφίσουν το σχετικό σχέδιο νόμου.

Κρίσιμη υποσημείωση. Υπάρχουν πολύ περισσότεροι από τους δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έχουν πρωτοστατήσει το τελευταίο διάστημα στις αντιδράσεις για τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Ραγκούσης έχει χειριστεί το άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί, αλλά δεν υπογράφουν την επιστολή…

Πηγή: 24h.gr