Προσπαθώντας να διαψεύσει το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλίας Μόσιαλος επιβεβαίωσε ότι «ναι μεν δε θα υπάρξει καμία έκπληξη για την 6η δόση, αλλά μπορεί να υπάρξει τροποποίηση, όχι για τη συμφωνία, για τους όρους υλοποίησης της συμφωνίας, δηλαδή αυτά τα οποία συζητάμε τώρα, που διαπραγματευόμαστε.

Έτσι εγώ ερμηνεύω τη δήλωσή του (Βόλφανγκ Σόιμπλε, γερμανός υπουργός Οικονομικών), διαβάζοντας το κείμενο στα αγγλικά. Και νομίζω ότι δόθηκαν και διευκρινίσεις στη συνέχεια, όταν έγινε η μετάφραση του κειμένου».

Συνεχίζοντας ο κ. Μόσιαλος τόνισε ότι «μπορεί να γίνει ανακοίνωση συνολικών μέτρων της κυβερνητικής πολιτικής, αυτό μπορεί να είναι και για το διάστημα 2013-2014. Οι ουσιαστικές συζητήσεις για το 2011-2012, συνεχίζονται και συνεχίζονται οι συζητήσεις για το 2013-2014. Ακριβείς ημερομηνίες, σε ό,τι αφορά την έλευση της τρόικας, θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Οικονομικών.

Όσον αφορά την αυριανή συνάντηση Παπανδρέου-Μέρκελ, ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή έχουμε μία συνολική συζήτηση διαπραγμάτευσης με την τρόικα. Δεν είναι μία απ’ ευθείας συζήτηση με την γερμανική κυβέρνηση.

Η συζήτηση που γίνεται αύριο, γίνεται μέσα στο πλαίσιο των διεθνών επαφών του Πρωθυπουργού. Δεν είναι η μοναδική την οποία κάνει, γενικώς.

Υπάρχουν πάρα πολλές συζητήσεις στο πλαίσιο της άτυπης διπλωματίας, οι οποίες δεν ανακοινώνονται όλες κατ’ ανάγκη. Αυτή είναι μία συζήτηση, η οποία θα γίνει στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη Γερμανία. Η συνάντηση γίνεται κατόπιν πρωτοβουλίας της κ. Μέρκελ και προφανώς εμείς επιδιώκουμε εποικοδομητικές συνομιλίες».