«Oι πάντες εντός και εκτός κυβέρνησης, να αποφεύγουν να δημιουργούν και να εμφανίζουν ένα πλεόνασμα ανευθυνότητας» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής όταν ρωτήθηκε για τις «κόντρες» μεταξύ υπουργών της κυβέρνησης.

Ο κ. Παπουτσής, μετά τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Στήριξης Ασύλου (E.A.S.O) Ρόμπερτ Βίσερ, αναφέρθηκε και στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών λέγοντας «μπορεί αρκετοί να ονειρεύονται εκλογές ωστόσο ο ελληνικός λαός ούτε στα πιο άσχημα όνειρά του θα μπορούσε να φανταστεί τη χώρα σε αυτή την κατάσταση, να βαδίσει δηλαδή προς εκλογές και συμπλήρωσε «η υποχρέωση και η δέσμευση της κυβέρνησης είναι να βγάλει την χώρα από την κρίση».

 «Αυτή η εβδομάδα είναι κρίσιμη γιατί στο τέλος της λήγει η προθεσμία για την οποία έχουν στοιχηματίσει όλα τα διεθνή κερδοσκοπικά συμφέροντα και funds που έχουν επενδύσει στην περίπτωση της πτώχευσης της Ελλάδας. Θα τους διαψεύσουμε».

Για την πρωινή ενέργεια του Σωματείου των Ειδικών Φρουρών να αναρτήσουν πανό διαμαρτυρίας στον λόφο του Λυκαβηττού ο κ. Παπουτσής είπε πως «δεν απειλείται κανείς αστυνομικός να χάσει την δουλειά του» λέγοντας επίσης ότι «έχω την αίσθηση ότι υπάρχει μια συνδικαλιστική και πολιτική εκμετάλλευση από ορισμένους.

Οι οποίοι μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις εκφεύγουν και από τα όρια της νομιμότητας και του πεδίου το οποίο ορίζει η αποστολή τους ως ένστολοι υπάλληλοι του ελληνικού κράτους οι οποίοι έχουν ορκιστεί να υπηρετούν το Σύνταγμα της χώρας».