Η ελληνική κυβέρνηση διαμηνύει στην ΕΕ πως χρειάζεται «plan B» για τη συμφωνία με την Τουρκία στο προσφυγικό, καθώς η Άγκυρα απειλεί.

Η Αθήνα παρακολουθεί «εξαιρετικά ανήσυχη» το ενδεχόμενο κατάρρευσης της συμφωνίας, ανέφερε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας σε συνέντευξή του στη γερμανική Bild, υπογραμμίζοντας επίσης την ανάγκη κίνησης στο πεδίο της ανακατανομής προσφύγων μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών.

Η συμφωνία με την Τουρκία στο προσφυγικό έχει κολλήσει στο ζήτημα της απελευθέρωσης της βίζα για τους Τούρκους υπηκόους, η οποία παραμένει ακόμη απόμακρο ενδεχόμενο. Η τουρκική κυβέρνηση έχει πολλάκις εγείρει την απειλή υποχώρησης από τη συμφωνία εάν δεν υπάρξει πρόοδος.

H Αθήνα «είναι εξαιρετικά ανήσυχη» από την επαπειλούμενη κατάρρευση της συμφωνίας, ανέφερε ο Γ. Μουζάλας στη συνέντευξή του που δημοσιεύεται την Τετάρτη.

«Σε κάθε περίπτωση, χρειαζόμαστε ένα Plan B» υπογράμμισε. Η ΕΕ, τόνισε, πρέπει να κάνει σχεδιασμούς για το ενδεχόμενο η Τουρκία να ανοίξει ξανά τα σύνορά της για τους πρόσφυγες.