Υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγού και Νίκου Μίχου, τάχθηκαν με συντριπτική πλειοψηφία τα κόμματα στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Την παραπομπή της υπόθεσης των δύο βουλευτών στη δικαιοσύνη, που θα εισηγηθεί στην Ολομέλεια η Επιτροπή, υποστήριξαν όλα τα κόμματα εκτός από τη Χρυσή Αυγή. Η υπόθεση για την οποία κατηγορούνται αφορά σε επεισόδια σε καταλήψεις.

Αντίθετα, η Επιτροπή Δεοντολογίας, με τις ψήφους των κυβερνητικών βουλευτών, απέρριψε κατά πλειοψηφία την άρση ασυλίας του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου. Η υπόθεση αφορά μήνυση που έχει καταθέσει για συκοφαντική δυσφήμηση ο επιχειρηματίας Δημήτρης Γιαννακόπουλος, για όσα είχε πει εναντίον του από το βήμα της Βουλής ο κ. Καμμένος.

Ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας, με υπόμνημα που απέστειλε στην Επιτροπή, έκανε λόγο για πολιτική του δίωξη από έναν επιχειρηματία που προσπαθούσε να ρίξει την κυβέρνηση.

Οι βουλευτές, Κώστας Τασούλας από τη ΝΔ και Θόδωρος Παπαθεοδώρου από το ΠΑΣΟΚ, δήλωσαν ότι τάσσονται υπέρ της άρσης ασυλίας προκειμένου να αποφασίσει η δικαιοσύνη.