«Όταν αυξάνεις του φόρους δεν έχεις τα προσδοκώμενα έσοδα. Αυτό το γνωρίζουν όλοι εκτός από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Εμείς λέμε φόρους σε συνδυασμό με μειώσεις δαπανών για να κερδίσουμε φοροαπαλλαγές υπέρ των πολιτών» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Star» και τον δημοσιογράφο Ν. Χατζηνικολάου, συμπληρώνοντας πως στην Ελλάδα έχει επικρατήσει μια κουλτούρα μαζικής φοροαποφυγής.

«Η ΝΔ πλήρωσε προεκλογικά τον ΕΝΦΙΑ. Δεν θα σας πω ότι θα τον καταργήσουμε αλλά ότι θα τον μειώσουμε. Αρχικά από τα σπίτια που είναι κλειστά. Είναι άδικο να πληρώνουν τον ίδιο φόρο  με τα σπίτια που αποφέρουν έσοδα στον ιδιοκτήτη» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Πλέον είμαστε σε θέση να συζητήσουμε με τους εταίρους μας για μια καλύτερη συμφωνία. Να ζητήσουμε λίγο περισσότερο δημοσιονομικό χώρο με αντάλλαγμα πραγματικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Μπορεί να υπάρχει συμφωνία και εθνική γραμμή για το πλεόνασμα 2% από το 2018 και μετά»!

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την πεποίθησή του πως «αν συνέχιζε η ΝΔ δεν θα είχαμε τρίτο μνημόνιο αλλά αυτό είναι κάτι που δεν θα απαντηθεί ποτέ.  Ο Τσίπρας δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις. Πως πέρασε την αξιολόγηση η κυβέρνηση Τσίπρα; Αύριο συμπληρώνεται ένας χρόνος από την επιβολή των capital controls. Το κόστος είναι βαρύ. Δεν προχωράμε έτσι μπροστά. Δεν μπορεί αυτό να είναι το νέο όραμα για την χώρα μας».