Χωρίς συμφωνία, «αλλά με τη δήλωση και από τις δυο πλευρές μιας διάθεση να συνεχιστεί αυτή η συζήτηση», ολοκληρώθηκε η συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου, και εκπροσώπων της ΠΟΕΣΥ, με αντικείμενο την κατάργηση του αγγελιόσημου.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Κατρούγκαλος, «η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση προσπάθησε να υπερασπίσει το αγγελιόσημο ως οιονεί εργοδοτική εισφορά και όχι ως κοινωνικό πόρο.

Δυστυχώς στο πλαίσιο μιας θεολογικής εμμονής, οι δανειστές μας επέμειναν στην κατάργηση του αγγελιοσήμου και γι’ αυτό το λόγο καλέσαμε τη σημερινή συνάντηση ούτως ώστε να δούμε πώς, ενόψει της νομοθετικής κατάργησης, μπορούν να υπάρξουν εναλλακτικοί πόροι διάσωσης του σχετικού πόρου μέσω μιας συμφωνίας μεταξύ των εργοδοτικών οργανώσεων στον Τύπο, συμπεριλαμβανομένου και του ηλεκτρονικού και των σωματείων των εργαζομένων.

Διερευνήθηκε αυτή η δυνατότητα σήμερα χωρίς να υπάρξει συμφωνία αλλά με τη δήλωση και από τις δυο πλευρές μιας διάθεση να συνεχιστεί αυτή η συζήτηση».

Αυτή την ώρα συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ προκειμένου να συνεκτιμήσει την κατάσταση και να λάβει τις αποφάσεις του.