Σε εντελώς αντίθετο μήκος κύματος βρίσκονται για άλλη μια φορά Σταύρος Θεοδωράκης και Χάρης Θεοχάρης, με αφορμή το ζήτημα του Γιάννη Μουζάλα και το αίτημα του Πάνου Καμμένου, αλλά και του Κυριάκου Μητσοτάκη να παραιτηθεί μετά το χαρακτηρισμό της ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία».

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του Ποταμιού, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης, «ένα λάθος τέτοιου μεγέθους δε μπορεί να λυθεί, παρά μόνο με την παραίτηση του υπουργού. Είναι ένα σοβαρό ατόπημα που θέτει σε κάποιο κίνδυνο τις θέσεις της χώρας στο ζήτημα αυτό».

Στη συνέχεια ο κ. Θεοχάρης σημείωσε: «Ας πούμε όμως ότι είναι μια γκάφα και πως με μια συγγνώμη και μια παραίτηση μπορεί να λυθεί. Αυτό που δε μπορεί να λυθεί είναι η ανικανότητα της κυβέρνησης να συντονίσει την κατάσταση. Έχουμε μια κυβέρνηση που δεν ξέρει τον ακριβή αριθμό των προσφύγων, δεν ξέρει πόσοι μπήκαν και πόσοι βγήκαν από τα Σκόπια, αφήνει ανθρώπους στη λάσπη έρμαια επιτήδειων να τους πετάν φυλλάδια χωρίς να προφέρει αξιοπρεπή διαβίωση».

Σημειώνεται ότι το Ποτάμι, σε ανακοίνωσή του για το θέμα Μουζάλα, επεσήμανε: «Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να παραιτηθεί ένας υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά τα σαρδάμ δεν περιλαμβάνονται σε αυτούς. Εθνοκάπηλοι όλων των ειδών συμμαζευτείτε. Η χώρα έχει τραγικά προβλήματα μπροστά της, μην καταπίνουμε την κάμηλο και διυλίζουμε τον κώνωπα».