«Δεν αρκεί μία συγγνώμη. Είναι η πρώτη φορά που ένας Υπουργός αμφισβητεί τους εθνικούς όρους. Πρέπει να παραιτηθεί γιατί αν δεν παραιτηθεί θα είναι σαν η κυβέρνηση να παραδέχεται τον όρο» δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 αναφορικά με το σάλο που έχει ξεσπάσει με τον Γιάννη Μουζάλα που αποκάλεσε «Μακεδονία» τα Σκόπια.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, αξιολόγησε επίσης ως «σωστή» την αντίδραση του Πάνου Καμμένου, υπογραμμίζοντας παράλληλα με νόημα, «ελπίζω μόνο να μην υποχωρήσει».

Ο κ. Πάνος Καμμένος αξίωσε μέσω Τwitter την αποπομπή του, επισημαίνοντας επί λέξει ότι «δεν αρκεί η συγγνώμη του, ζητώ την παραίτησή του».

Από την πλευρά του, το Μέγαρο Μαξίμου – απαντώντας στη Νέα Δημοκρατία που είχε, επίσης, ζητήσει την παραίτηση του Υπουργού – είχε προσφέρει πλήρη κάλυψη στον κ. Μουζάλα. «Το ελληνικό κράτος, σε κάθε περίπτωση, αναφερόμενο στην γειτονική χώρα, χρησιμοποιεί την διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία “ΠΓΔΜ”. Το να επιχειρείται να δημιουργηθεί θέμα επειδή σε μια συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας ανέφερε εν τη ρύμη του λόγου, την ΠΓΔΜ ως “Μακεδονία” είναι το λιγότερο υπερβολή» ήταν η αναφορά των στελεχών δίπλα στον κ. Αλέξη Τσίπρα.

Ωστόσο, αυτή η θέση, όπως άλλωστε και οι δημόσιες δηλώσεις συγγνώμης του ίδιου του κ. Μουζάλα περί «γκάφας δεν φάνηκαν, επί του παρόντος, ικανές να σβήσουν τη φωτιά που άναψε στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Οι ΑΝΕΛ επανήλθαν με δήλωσή τους ενώ ο κ. Πάνος Καμμένος συγκάλεσε, για αύριο, την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι ουδεμία διάθεση έχει να επιτρέψει αποκλιμάκωση του θέματος.

Ακόμα και θέμα παραμονής των ΑΝΕΛ στον κυβερνητικό συνασπισμό άφησε ανοιχτό την Τετάρτη στον ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος του κόμματος Μανταλένα Παπαδοπούλου μετά τη δήλωση Μουζάλα.

«Όλα είναι ανοιχτά, ας δούμε πώς θα εξελιχθεί η μέρα» σχολίασε η Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Ο υπουργός Άμυνας είχε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό την Τρίτη το βράδυ, και εμμένει στο θέμα της παραίτησης του Γιάννη Μουζάλα, παρότι η κυβέρνηση τον κάλυψε πολιτικά. «Στα εθνικά μας θέματα δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις… Δημιουργείται de facto αναγνώριση με τη δήλωσή του» σχολίασε η Μανταλένα Παπαδοπούλου.