Για μια «μικρή μειοψηφία αγροτών που στήνει παραστάσεις, καλώντας τις κάμερες και επιτίθεται σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ» μίλησε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής ξεκαθαρίζοντας, όμως πως: «Θέλω να τους πως δεν είναι αποδοτικό. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι λαμόγια και δεν υποκύπτουν σε απειλές και εκβιασμούς. Έχουν βγει μέσα από τον λαό»!

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στην πρόσφατη συζήτηση που είχε με ένα κομμάτι των αγωνιζόμενων αγροτών στο Μέγαρο Μαξίμου σημειώνοντας πως: «Ουσιαστική η συζήτηση που είχα με ένα κομμάτι των κινητοποιημένων αγροτών. Στόχος μας πρέπει να είναι οι βιώσιμες λύσεις και όχι τα πολιτικά παιχνίδια. Τους είπα πως έχουν δίκαιους λόγους να αγωνιούν και να αγωνίζονται. Ο αγροτικός τομέας είναι και πρέπει να είναι βασικός πυλώνας της οικονομικής ανασυγκρότησης. Να δούμε τα φορολογητέα εισοδήματα των αγροτών. Η συντριπτική πλειοψηφία δηλώνει κάτω από 10.000 ευρώ ή ακόμα και από 5.000 ευρώ» και συμπλήρωσε: «Κατέθεσα στους αγρότες 25 προτάσεις που αφορούν την ουσία, την επανεκκίνηση της παραγωγής. Μια από αυτές αντιμετωπίζει με δίκαιο τρόπο την οικονομική στενότητα και να ελαφρύνει αυτούς που έχουν εισοδήματα κάτω από 20.000 ευρώ το χρόνο. Τους ρώτησα αν την βλέπουν θετικά. Ξέρετε τι μου απάντησαν; Οι μισοί απάντησαν καταφατικά και οι άλλοι μισοί αρνήθηκαν.  Δεν μπορούμε να προστατεύσουμε αυτούς που έχουν πάνω από 50.000 ευρώ εισόδημα που είναι το 5%-6% . Θα προστατεύσουμε το 90% των αγροτών. Τους πρότεινα 12.000 αφορολόγητο στις επιδοτήσεις και 12.000 στο εισόδημα. Συνολικά 24.000 αφορολόγητο. Ε, δεν μπορούμε να μιλάμε για αυτά τα νούμερα».

Τέλος, ο πρωθυπουργός έκανε και μια μικρή αναφορά στην πρόσφατη υπόθεση με την εξάρθρωση του κυκλώματος εκβιαστών στον χώρο των ΜΜΕ. «Κάτι έχει αρχίσει και κινείται στο σάπιο σύστημα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην αστυνομία για την εξάρθρωση του κυκλώματος των εκβιαστών. Το σύστημα της διαφοράς θα ξηλωθεί κλωστή-κλωστή από αυτήν την κυβέρνηση» ανέφερε.