Φαβορί στην κούρσα για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας θεωρεί τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ο Νικήτας Κακλαμάνης, αν και ο ίδιος θεωρεί πως ο δεύτερος γύρος θα είναι ντέρμπι.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα-FM, ο αντιπρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε και στην υπόθεση Χαρδούβελη, λέγοντας:  «Υπήρχε ένα κενό σε ό,τι αφορά τον κύριο Χαρδούβελη για το 5μηνο-6μηνο, που ήταν σύμβουλος του Λουκά Παπαδήμου, και που βάσει του νόμου έπρεπε οι σύμβουλοι των πρωθυπουργών να υποβάλλουν και αυτοί πόθεν έσχες. Αυτό το πόθεν έσχες δεν υποβαλλόταν στην επιτροπή της Βουλής αλλά στην Αρχή που προΐστατο τότε ο κ. Νικολούδης. Εκτιμώ, διότι θα γίνει έλεγχος, ότι, μπορεί να έχει κατατεθεί εκεί, αλλά να μην έχει φτάσει στην επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής, οπότε τυπικά μεν, ορθώς, εάν έχει παραπεμφθεί, παρεπέμφθη, ο κ. Χαρδούβελής, ουσιαστικά όμως αυτό θα συνεκτιμηθεί από τον έλεγχο που θα κάνουν οι ορκωτοί λογιστές και την απόφαση που θα πάρουμε…».

Σχολιάζοντας την επίδοση του Άδωνι Γεωργιάδη ανέφερε πως «κατέγραψε ένα αξιοπρεπές ποσοστό, που αυτό σημαίνει ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι χρήσιμο να υπάρχει μέσα στη ΝΔ, διότι ανταποκρίνεται σε ένα κομμάτι της κοινωνίας, που δεν του αρέσω εγώ, αλλά του αρέσει ο Άδωνις, και που αν δεν ήταν στην ΝΔ, μπορεί από αυτό το 10%, ένα κομμάτι να πήγαινε αλλού».

Ερωτηθείς για το σύνθημα «παλιό και νέο» που χρησιμοποιούν οι κκ Μητσοτάκης και Γεωργιάδης ως αντίστιξη στον κ. Μεϊμαράκη, σημείωσε: «Για το παλιό και το νέο μου κάνει λίγο εντύπωση, γιατί ενώ λέει ότι δεν θέλει να ακούει και να βλέπει στα μάτια του τον Τσίπρα, υιοθέτησε το σύνθημά του, και αυτός και ο Κυριάκος, και λιγάκι αυτό μου κάνει εντύπωση».

Αναφερόμενος στον δεύτερο γύρο των εκλογών στην ΝΔ, κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για νεοφιλελευθερισμό και θατσερισμό. «Το δίλημμα είναι, θέλουμε μία ΝΔ θατσερικού τύπου, φιλοευρωπαϊκή; Ο Μητσοτάκης, (σ.σ. είναι πολιτικός θατσερικού τύπου), όπως έχει πολιτευτεί τα τελευταία χρόνια και ότι έχει πει κατά διαστήματα και ότι εφήρμοσε ως υπουργός… Θέλουμε μια φιλοευρωπαϊκή ΝΔ, αλλά Ευρωλάγνα; Ή μία ΝΔ του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού με κοινωνικό πρόσωπο, μία ΝΔ με πατριωτικές αναφορές, μία ΝΔ που δεν θα αντιπροσωπεύει μόνο την οικονομική ελίτ; Αν θέλουν την πρώτη, ψηφίζουν Κυριάκο, αν θέλουν τη δεύτερη, ψηφίζουν Βαγγέλη Μεϊμαράκη», ανέφερε.