Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στα όσα είπε ο κ. Βενιζέλος κατά τη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι:

«Ο κ. Βενιζέλος, επιρρεπής σε παραληρήματα παραπληροφόρησης, αλλά και θιασώτης της στρατιωτικής πειθαρχίας, τις τελευταίες ημέρες, επιμένει να υβρίζει τη Νέα Δημοκρατία και τον Πρόεδρό της.

Απαιτεί να μην έχουμε θέση για τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας. Απαιτεί πέρα από κάθε λογική να μην υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα της χώρας και να μην επισημαίνουμε στους ξένους συνομιλητές μας τους κινδύνους που συνεπάγεται η συμμετοχή των ιδιωτών στη διαχείριση του χρέους.

Θέση την οποία διατυπώνουν και κορυφαίοι παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπογραμμίζοντας ότι αυτό θα οδηγούσε σε “επιλεκτική χρεοκοπία”.

Αυτή η συνεχής εκστρατεία λάσπης από τον κ. Βενιζέλο δημιουργεί σοβαρές απορίες. Όχι τόσο για την πρόθεσή του περί συναίνεσης –που προφανώς δεν την εννοεί και ποτέ δεν την πίστεψε- αλλά για το τι πραγματικά κρύβει η συνεχής προσπάθειά του να ωραιοποιήσει την “επιλεκτική χρεοκοπία”.

Σε κάθε περίπτωση, επαναλαμβάνουμε ότι δεν πρόκειται να σιωπήσουμε. Ούτε θα αποδεχθούμε την αδιέξοδη πολιτική, που εφαρμόζει ο ίδιος και η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Αντιθέτως. Θα συνεχίσουμε -ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη- να στηρίζουμε ό,τι υπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας.
Αλλά και να είμαστε απέναντι σε ό,τι μπορεί να κάνει κακό στην Οικονομία, την Κοινωνία, την Πατρίδα μας».