Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, θα επισκεφθεί η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, στις 15:00 στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να του ανακοινώσει τα επίσημα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών, που προέκυψαν στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Νωρίτερα, στη συνάντηση που είχε η Πρόεδρος της Βουλής με τον υπουργό Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη για την επίσημη ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος άφησε σαφείς αιχμές για τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με τον οποίο βρίσκεται σε μετωπική σύγκρουση από την περίοδο προκήρυξης των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

Πάντως η επίσκεψή της στο Προεδρικό Μέγαρο σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά δεν θα καλυφθεί από τα Μέσα.

«Ευχαριστώ για την ανακοίνωση του αποτελέσματος των εκλογών, εγώ με τη σειρά μου θα επικοινωνήσω με τον Πρόεδρο για να του ανακοινώσω το αποτέλεσμα» είπε νωρίτερα η κ. Κωνσταντοπούλου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα μεταβεί στο Προεδρικό, όπως συνηθίζεται.

Άφησε επίσης και μια αιχμή για το γεγονός ότι οι διαδικασίες είχαν ήδη δρομολογηθεί, αναφερόμενη στα όσα είδε «από την τηλεόραση» το βράδυ της Κυριακής των εκλογών, όταν οι Τσίπρας και Καμμένος προανήγγειλαν τη συνεργασία.

Ενημέρωσε τον ΠτΔ ο Μανιτάκης

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Ως υπεύθυνος για τη διενέργεια των εκλογών ήρθα να ενημερώσω τον Πρόεδρο για τη χθεσινή εκλογική διαδικασία, για τα αποτελέσματα των εκλογών και να τον ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε», δήλωσε ο κ. Μανιτάκης εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου.

Σε ερώτηση αν η πρόεδρος της Βουλής θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Μανιτάκης απάντησε ότι δεν είναι αρμόδιος, ενώ σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ αν θα μετάσχει στην επόμενη κυβέρνηση απάντησε: «αυτή τη στιγμή επιστρέφω στο σπίτι μου». Πρόσθεσε δε, ερωτηθείς αν τον ενδιαφέρει, «να υπηρετήσω τον τόπο ναι, ως υπουργός όχι».

Στις 20:00 ορκίζεται ο Αλέξης Τσίπρας

Την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου θα περάσει αργότερα ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το απόγευμα αναμένεται να ορκιστεί πρωθυπουργός, ενώ την Τρίτη αναμένεται η ορκωμοσία της κυβέρνησης.