Την ανάγκη να ληφθούν μέτρα που θα οδηγούν στην αναστήλωση της πραγματικής οικονομίας επισημαίνει σε συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Όπως ανέφερε, η μόνη συνταγή για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας είναι τα λιγότερα δάνεια και οι περισσότεροι πόροι για την ανάπτυξη.

Ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης ανακοινώνει πως αναλαμβάνει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να γίνει πιο ευέλικτο το ΕΣΠΑ το οποίο και θεωρεί σημαντικό μοχλό ανάπτυξης.

«Όσο αναγκαία είναι η δημοσιονομική προσαρμογή, οι διαρθρωτικές αλλαγές και οι αποκρατικοποιήσεις, άλλο τόσο και περισσότερο αναγκαία είναι η στήριξη και η αναστήλωση της πραγματικής οικονομίας.»

Ο Μ.Χρυσοχοΐδης επισημαίνει πως «κρεμόμαστε από μια κλωστή» και πως υπάρχουν συμφέροντα που έχουν επενδύσει στην κατάρρευση της Ελλάδας.

Όσον αφορά τη συναίνεση ο Υπουργός Ανάπτυξης τονίζει πως η πρόθεση του Πρωθυπουργού να θυσιάσει το αξίωμα του προκειμένου να κερδηθεί η ενότητα δείχνει ότι αυτά που διακυβεύονται για τη χώρα δεν χωράνε σε κομματικά τερτίπια ενώ εξαπολύσει επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση για τη στάση που έχει κρατήσει στο θέμα αυτό.