Σε εκλογικό πυρετό κινείται ήδη το Ποτάμι σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο επικεφαλής του κόμματος, Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο Focus fm της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο περιοδείας του στη βόρεια Ελλάδα για το αγροτικό.

«Το Ποτάμι θα συμμαχήσει και με τον διάβολο αυτή τη στιγμή για να σωθεί η χώρα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι στις εκλογές θα συνταχθεί, είτε πίσω, είτε μαζί, με το παλιό πολιτικό σύστημα. Το Ποτάμι καλεί τους προοδευτικούς πολίτες, τους λογικούς και δημιουργικούς ανθρώπους να συμπορευθούν μαζί του στη επόμενη εκλογική αναμέτρηση» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης.

Σε ερώτηση που του απευθύνθηκε για τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε ότι «πληρώνουμε πολύ ακριβά την εκπαίδευση του ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματική ζωή».

Πέραν τούτου, ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι «τα κόμματα που θέλουν να κυβερνήσουν έχουν υποχρέωση να έχουν ξεκαθαρίσει εκ των προτέρων το προς τα πού θέλουν να πάνε τη χώρα».

Αναφερόμενος στο τρίτο μνημόνιο, ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε τη θέση του κόμματος ότι πρέπει να το υπερψηφίσει για τη διάσωση της χώρας, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι άμεσα, από το Σεπτέμβριο θα πρέπει να εξεταστεί τι μπορεί να αλλαχθεί και να βελτιωθεί.

«Το Ποτάμι έχει συγκεκριμένες προτάσεις τόσο για τους αγρότες όσο και για τις ομάδες που αδικούνται από τις τη συμφωνία που έχει κάνει ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του. Έχουμε τη δυνατότητα, και το Ποτάμι έχει προτάσεις, ώστε να διορθωθούν όλες αυτές οι αδικίες αρκεί και η κυβέρνηση να έχει διάθεση για να δουλέψει μεθοδικά» κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.