«Ζητώ σήμερα ψήφο εμπιστοσύνης για να συνεχίσει η κυβέρνηση τον εθνικό αγώνα σωτηρίας της χώρας μας», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου κλείνοντας την αποψινή ομιλία του που και πάλι χαρακτηρίστηκε από επανειλημμένες «προσκλήσεις» στην αντιπολίτευση για εθνική συνεννόηση.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός επιχείρησε να ρίξει «δόλωμα» σε μεμονωμένους βουλευτές, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: «Ξέρω ότι πολλοί στη ΝΔ συμφωνούν με τα λεγόμενά μου. Μη με παρεξηγείτε κύριε Σαμαρά. Από καμία μάχη δεν παραιτούμαι, όμως καλούμε όλους να δώσουμε την κοινή μάχη για την Ελλάδα».

Κατόπιν ο Γιώργος Παπανδρέου επέλεξε να απευθυνθεί στους πολίτες, είτε είναι στην πλατεία είτε όχι.

«Αυτή η κυβέρνηση κλήθηκε να διαχειριστεί μια πρωτόγνωρη κατάσταση και να αναλάβει ένα έργο και καθήκον υπεράνθρωπο. Η ψήφος εμπιστοσύνης σήμερα είναι ένα συμβόλαιο με το λαό. Θέλουμε να σπάσουμε την ανασφάλεια που ζει η ελληνική οικογένεια», υπογράμμισε.

Διαβεβαίωσε δε ότι υπάρχει οργανωμένη πορεία κι ότι η χώρα μας έχει τη συμπαράσταση της διεθνούς και της ευρωπαϊκής κοινότητας και τόνισε: «Καταλαβαίνω την αγανάκτηση, το φόβο και την αγωνία. Κάθε μέρα εδώ και 20 μήνες τα καταφέρνουμε, αντέχουμε με αγώνα, με κόστος και θυσίες. Μα τα καταφέρνουμε».

Κι ο πρωθυπουργός κατέληξε: «Θέλω να έχετε πίστη στις δυνάμεις του έθνους μας. Πρέπει επάξια η ελληνική σημαία να στηθεί σε γερές βάσεις που σήμερα δεν έχουμε. Θα τις βάλουμε όμως όλοι μαζί γιατί ο κάθε πολίτης γράφει ιστορία».