Το μεγαλύτερο δυνατό έλλειμμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολίτες και το πολιτικό σύστημα διαπίστωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας μέσα στο πολιορκημένο από διαδηλωτές κοινοβούλιο.

«Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ επιδιώκουν να κερδίσουν χρόνο και να μην οδηγηθούμε στην λαϊκή ετυμηγορία. Σήμερα η Βουλή καλείται να δώσει ψήφο στην κυβέρνηση Παπανδρέου, ή την κυβέρνηση Βενιζέλου – Παπανδρέου;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «Η πιθανότητα συγκυβέρνησης ήταν μια στιγμιαία υπόθεση, ή μήπως είναι παρούσα; Αλλιώς δεν μπορώ να εξηγήσω την πάνδημη συναίνεση που έσπευσε να δώσει τόσο ο Σαμαράς όσο και ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. και η κα. Μπακογιάννη».

Τόνισε πάντως ότι εκείνος δεν δέχθηκε τηλεφώνημα «γιατί θα ξέρατε ποια είναι η απάντηση, όμως αυτές οι στάσεις ανατροφοδοτούν το έλλειμμα εμπιστοσύνης πολιτών στις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις».

« Τι να πει ο κόσμος όταν το πρωί κάποιοι είναι αντιμνημονιακοί και το βράδυ υπουργοί, όταν ο κ. Σαμαράς το πρωί είναι κατά του μνημονίου και το βράδυ συναινεί…», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε πάντως ότι παίζεται έντονο πολιτικό παιχνίδι στην ΕΕ με την πέμπτη δόση του δανείου.
«Την προηγούμενη Τετάρτη, όσο δεν υπήρχε πρωθυπουργός, η 5η δόση είχε δοθεί. Μόλις κατάφερε να σταθεροποιηθεί το πολιτικό σύστημα και να αποκτήσει ειδικού βάρους υπουργούς και αντιπροέδρους, δεν την παίρνουμε. Ποιόν εμπαίζετε;» σχολίασε.