«Δεν νομίζω ότι σε αυτή τη συγκυρία μπορούμε να μιλάμε για εκλογές», τόνισε ο εκπρόσωπος του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόρδας, σε δηλώσεις του σήμερα στον Βήμα FM. Όπως σημείωσε, «υπάρχει αυτή η κατάσταση, που υπάρχει στην οικονομία, υπάρχει βεβαίως μπροστά μας η σύναψη της τρίτης συμφωνίας, τρίτου μνημονίου. Θα πρέπει να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και στη συνέχεια θα μπορούμε να τα κουβεντιάσουμε όλα. Αλλά μέχρι τότε, νομίζω θα πρέπει η κυβέρνηση να συνεχίσει».

«Βεβαίως εμείς, εδώ και καιρό, είχαμε πει, ότι θα έπρεπε να έχει κινηθεί με εντελώς διαφορετικό τρόπο η κυβέρνηση. Δηλαδή θα έπρεπε να επιδιώξει μια ευρύτερη συσπείρωση μέσα από την παρούσα Βουλή. Φάνηκε ότι ο κ. Τσίπρας αυτό δεν το επιθυμεί, φάνηκε και στον ανασχηματισμό, ότι επέλεξε να κινηθεί αυστηρά στον κομματικό του χώρο. Έχουμε φτάσει σε μια εποχή, όπου είναι δεδομένο πια ότι μιλάμε για κυβερνήσεις συνεργασίας και νομίζω ότι είναι και καλό», συμπλήρωσε ο κ. Τσιόρδας.

Για το μπόνους των 50 εδρών, σχολίασε: «Νομίζω πρέπει να εξομαλυνθεί ο εκλογικός νόμος και το εκλογικό σύστημα, έτσι ώστε να βοηθάει αυτές τις συνεργασίες. Έτσι λοιπόν, δεν μπορούμε να μιλάμε για μπόνους 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, αλλά πρέπει να πάμε σε ένα σύστημα απλής αναλογικής».

Αναφορικά με την πρόταση του Ποταμιού για την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο εκπρόσωπος του κόμματος σημείωσε ότι «για να κατατεθεί πρόταση μομφής χρειάζονται πενήντα βουλευτές να το κάνουν αυτό. Εμείς έχουμε 17 βουλευτές. Δεύτερον πρέπει να υπερψηφιστεί από την πλειοψηφία των βουλευτών. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο σε αυτή τη διαδικασία να συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, αν δεν ληφθεί πρωτοβουλία από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί αυτό το πράγμα να λειτουργήσει.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι(να λειτουργήσει), θα μπορούσαν να ξεκινήσουν αυτήν την πρωτοβουλία κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ , από τη στιγμή που υπάρχει πρόβλημα και να υπάρξει συναίνεση, νομίζω, από το σύνολο του πολιτικού κόσμου, πλην της Χρυσής Αυγής, υποθέτω.

Η κ. Κωνσταντοπούλου αποτελεί ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα, αυτή τη στιγμή, για την λειτουργία της Βουλής. Αυτό νομίζω το αναγνωρίζουν όλοι.

Από κει και πέρα, δεν είναι δυνατόν απλώς να το ανακυκλώνουμε και να λέμε ότι υπάρχει πρόβλημα. Να ληφθεί κάποια στιγμή πρωτοβουλία να το λύσουν».