«Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της συμφωνίας» τόνισε σε δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης εξερχόμενος του ελληνικού κοινοβουλίου και μετά από μια μίνι σύσκεψη που είχε στο γραφείο του Πρωθυπουργού μαζί με τον κ. Παππά. Ο κυβερνητικός ο οποίος υπογραμμίζει με νόημα πως οι: «32 αποφάσισαν να μην στηρίξουν την κυβέρνηση της αριστεράς»!

Αναλυτικότερα, ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε: «Σήμερα η Βουλή έκανε το πρώτο σημαντικό βήμα για τη συμφωνία, ψηφίζοντας τα δύσκολα μέτρα.Το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας, όμως, συνιστά σοβαρή διαίρεση στην ενότητα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αφού 32 Βουλευτές αποφάσισαν να μην στηρίξουν την κυβέρνηση της Αριστεράς καταψηφίζοντας την επιλογή της για αποτροπή του κινδύνου της χρεοκοπίας».

Εντύπωση προκαλεί ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαχωρίζει τους 32 που ψήφισαν από τους 6 που ψήφισαν Παρών.

Τέλος υπογράμμισε ότι «το αμέσως επόμενο διάστημα, βασική προτεραιότητα του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της Συμφωνίας».

Σε παρόμοιο ύφος κινήθηκαν και όσα υποστήριξαν κυβερνητικές πηγές μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, οι οποίες έκαναν λόγο για αποδυνάμωση της κυβέρνησης τονίζοντας όμως ταυτόχρονα πως το ουσιαστικό της σημερινής συνεδρίασης παραμένει η ψήφιση των μέτρων ώστε να προχωρήσει η συμφωνία.