Σύγχυση επικρατεί στους Ανεξάρτητους Έλληνες αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα στην αποψινή ψηφοφορία για το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή για τα μέτρα της συμφωνίας της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Αρχικά οι πληροφορίες ήθελαν η δανειακή σύμβαση στο πρώτο άρθρο του νομοσχεδίου να περνά από τη Βουλή χωρίς τη θετική ψήφο των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο «μικρός» κυβερνητικός εταίρος φαίνεται να διαφωνεί στην αποδοχή της συμφωνίας στο σύνολό της και μένει έως τώρα αδιευκρίνιστο το ποια θα είναι η στάση τους ως προς το άρθρο 1.

Ως προς το δεύτερο άρθρο που περιλαμβάνει τα μέτρα που, στους ΑΝΕΛ θεωρούν ότι δεν παραβιάζει το πλαίσιο της συμφωνίας στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών την περασμένη εβδομάδα και τείνουν προς το «ναι».

Με σημερινές της δηλώσεις ωστόσο στον ΑΝΤ1, η Σταυρούλα Ξουλίδου ανέφερε ότι θα ψηφιστούν και τα δύο άρθρα. Από την άλλη, μιλώντας στο Mega με λίγη ώρα διαφορά, η Μαρίνα Χρυσοβελώνη είπε ότι θα ψηφίσει το άρθρο 2 ως έχει και όχι το 1, στάση που έχει τεθεί σε γνώση του πρωθυπουργού.

Λίγο αργότερα, ο Νίκος Νικολόπουλος ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά 90,1» ότι θα ψηφίσει και τα μέτρα του νομοσχεδίου. Ο επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και πολιτικός σύμμαχος του Πάνου Καμμένου, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θα ψηφίσει και το άρθρο 1 του νομοσχεδίου, παρόλο που οι ΑΝΕΛ ψηφίζουν μόνο το δεύτερο.