Τις ιστορικές ευθύνες που έχει η κυβέρνηση μπροστά στην οικονομική κρίση υπογράμμισε ο νέος υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

«Είμαι μέλος μιας κυβέρνησης, η οποία έχει μια ιστορική ευθύνη, να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει λόγω του υψηλού χρέους και των υψηλών ελλειμμάτων. Θα πρέπει να δώσουμε αυτή τη μάχη για τους Έλληνες πολίτες και τον ελληνικό λαό.

Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να τα καταφέρει. Αν δεν τα καταφέρει η κυβέρνηση, δεν θα τα καταφέρει αυτή η χώρα. Με όλες μας τις δυνάμεις πρέπει να διαπραγματευτούμε το νέο δάνειο της χώρας που εκκρεμεί. Να διαπραγματευτούμε τους όρους δανεισμού των παλαιότερων δανείων και να αρχίσουμε να μειώνουμε τα ελλείμματα με μεγαλύτερους ρυθμούς μέσα στο 2011-2012 για να μπορέσουμε να καταστήσουμε την ελληνική οικονομία ξανά ανταγωνιστική και ασφαλή. Αυτό είναι το καθήκον όλων μας. Ο δικός μου ρόλος θα είναι ένας μικρός ρόλος μέσα σε ένα κυβερνητικό σχήμα που δίνει μια ιστορική μάχη» είπε ο κ. Μόσιαλος.

Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε επίσης για τη συνεχή πολιτική του παρουσία τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη Βρετανία.

«Νομίζω ότι είχα μια συστηματική παρουσία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, μια συστηματική αρθρογραφία για ένα εύρος θεμάτων, όχι μόνο των θεμάτων που γνωρίζω πολύ καλά, όπως η υγεία, οι κοινωνικές ασφαλίσεις και η Παιδεία καθότι, για περίπου 20 χρόνια, ήμουν πανεπιστημιακός σε μεγάλο πανεπιστήμιο της Βρετανίας. Επομένως γνωρίζω πάρα πολύ καλά τα κοινωνικά θέματα, παράλληλα με την πολιτική μου εμπειρία η οποία δεν ξεκίνησε με την είσοδό μου στη Βουλή.

Πάντα ήμουνα πολιτικό ον, ιδιαίτερα ως φοιτητής, μέλος φοιτητικών παρατάξεων και αργότερα στη Μεγάλη Βρετανία ως ενεργό μέλος του Εργατικού Κόμματος. Αυτή η πορεία συνεχίζεται και, όπως είπα, το θέμα δεν είναι τι θα γίνει με εμένα, το θέμα είναι να τα καταφέρει αυτή η κυβέρνηση. Και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Αυτό το μήνυμα που πρέπει να δώσουμε στον ελληνικό λαό, είναι ότι θα δώσουμε τη μάχη να εξασφαλίσουμε το νέο δάνειο, να εξασφαλίσουμε τη σταθερότητα στη χώρα και αυτό πρέπει να ακούσουν οι πολίτες, ότι εμείς θα τη δώσουμε αυτή τη μάχη» τόνισε ο κ. Μόσιαλος.