Μετά από μια εβδομάδα όπου η Ελλάδα έχει βρεθεί στο επίκεντρο διεθνών και εγχώριων μέσων, σήμερα ένα ακόμα hastag της ελληνικής πραγματικότητας ήρθε στο προσκήνιο μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του πιο προβεβλημένου ίσως υπουργού Οικονομικών που έχει περάσει από την Ευρώπη. Όπως ήταν αναμενόμενο όλα τα διεθνή μέσα έσπευσαν όχι μόνο να αναμεταδώσουν αλλά και να σχολιάσουν την παραίτηση του Γιάννη Βαρουφάκη, καλοπροαίρετα ή μη, εμπλουτίζοντας την, ανά περιπτώσεις, με την μέχρι τώρα πορεία του υπουργού ή με εικασίες για μελλοντικά του βήματα.

Παρόλο που ο κ. Βαρουφάκης δεν παραιτήθηκε του βουλευτικού του αξιώματος το σίγουρο είναι πως εγκαταλείποντας την θέση του τσάρου της ελληνικής Οικονομίας σε μια τόσο κρίσιμη για τη χώρα περίοδο θα έχει πολύ περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Αυτό τον χρόνο καθώς και την αποτίμηση της ελληνικής και παγκόσμιας οικονομίας έτσι όπως την έζησε μέσα σε αυτούς του ταραγμένους πέντε μήνες σκοπεύει να εκμεταλλευτεί γράφοντας το νέο του βιβλίο, σύμφωνα με όσα αναφέρει εκτενές δημοσίευμα της Wall Street Journal αφιερωμένο στον πρώην έλληνα ΥπΟικ.

«Ο κ Βαρουφάκης φαίνεται πως δεν έχασε καθόλου χρόνο στο να προγραμματίσει τα μελλοντικά του σχέδια. Ο εκδότης του μας ενημέρωσε για την νέα έκδοση του «Global Minotaur» αναφέρει το δημοσίευμα.

Μάλιστα η δημοσιογράφος της WSJ Ματίνα Στέβη, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook διευκρίνισε πως τρεις ώρες μετά την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών, έλαβε ένα email από τις δημόσιες σχέσεις του εκδοτικού οίκου στον οποίο ο Γ. Βαρουφάκης έχει εκδώσει το βιβλίο «Global Minotaur».

Όπως αναφέρει η κ. Στέβη, το συγκεκριμένο email είχε ως αποστολέα τον μάνατζερ των δημοσίων σχέσεων του εκδοτικού οίκου στον οποίο εξέδωσε το βιβλίο του ο κ. Βαρουφάκης και όχι τον προσωπικό ατζέντη δημοσίων σχέσεων του κ. Βαρουφάκη.

Το πλήρες κείμενο του email που ανήρτησε η κ. Στέβη έχει ως εξής:

«Καλησπέρα, ελπίζω να είστε καλά.

Μετά την παραίτηση του Γ. Βαρουφάκη -πιθανότατα τον πιο άνετο, χαρισματικό και έξυπνο υπουργό Οικονομικών που υπήρξε ποτέ- αναρωτιόμουν εάν μπορώ να βοηθήσω με κάποιο προφίλ για αυτόν.

Αυτήν την εβδομάδα δημοσιεύουμε μια νέα έκδοση του βιβλίου του «The Global Minotaur», με ένα νέο πρόλογο από τον οικονομικό συντάκτη του Channel 4 Πολ Μέισον.

Σκέφτηκα να επικοινωνήσω μαζί σας σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε για κάτι από τα κατωτέρω:

-ένα απόσπασμα από το βιβλίο, το οποίο είναι γραμμένο με ένα πολύ προσιτό και ενδιαφέρον τρόπο. πολύ από το υλικό προβλέπει την παρούσα κρίση της ευρωζώνης και το χάος των μοχλευμένων οικονομικών και λύσεις για το πως η Ευρώπη μπορεί να θεραπεύσει τον εαυτό της. Είναι διαθέσιμα και αποσπάσματα από τον πρόλογο του Πολ Μέισον.

-Μια κριτική ή ένα προφίλ για τον Βαρουφάκη και/ή τις ιδέες του βιβλίου. Θα ήμουν πολύ χαρούμενος να συζητήσω μαζί σας ιδέες ή να βοηθήσω αν χρειάζεται.

-Προτάσεις για ανθρώπους που θα μπορούσαν να γράψουν για τον Βαρουφάκη και/ή το βιβλίο -για παράδειγμα ένας από τους συγγραφείς μας, ο καθηγητής Steve Keen. Είναι ειλικρινής και κατανοητός υποστηρικτής του Βαρουφάκη και θα μπορούσε να γράψει κάτι πολύ γρήγορο και διορατικό.

Παρακαλώ μη διστάσετε να έρθετε σε επαφή μαζί μου αν μπορώ να βοηθήσω με οποιοδήποτε τρόπο».

Σύμφωνα με την WSJ, ο εκπρόσωπος του κ. Βαρουφάκη Δ. Γιαννόπουλος ανέφερε: «Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ο κ. Βαρουφάκης δεν έχει καμία σχέση με αυτήν την επικοινωνία και σίγουρα δεν θα ενέκρινε ούτε το στιλ ούτε τη γλώσσα που πιθανόν αντικατοπτρίζει τη συναισθηματικά υπερβολική αντίδραση του εκδότη στα νέα της παραίτησης».