Επίθεση κατά των δανειστών, εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας στο Mega.

«Τα δημοψηφίσματα εδώ και 200 χρόνια εξόπλιζαν τις κυβερνήσεις με τη λεγόμενη “ρήτρα λαού”. Φαίνεται τώρα οι δανειστές πάνε σε παραβίαση αυτής της “ρήτρας λαού”», δήλωσε ο κ. Μητρόπουλος.

«Αυτονόητο θα ήταν να ξεκινήσει από μηδενική βάση η συζήτηση με τους δανειστές. Οι δανειστές όπως προσπάθησαν να ακυρώσουν την εντολή της 25ης Γενάρη, βάλθηκαν τώρα να ακυρώσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Βάζουν κι άλλα ζητήματα, κι άλλες έξαλλες απαιτήσεις», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

Στο πλατό του Mega βρίσκονταν και ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, ο οποίος χαρακτήρισε «θετική» τη σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, αν και έγινε αργά, όπως δήλωσε.

Ωστόσο, ενδιαφέρον υπήρξε και για το θέμα της διαδοχής του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, θέση για την οποία είχε ακουστεί και το πρόσωπο του Μάκη Βορίδη, με αποτέλεσμα να ερωτηθεί σχετικά.

Ο κ. Βορίδης δεν απέκλεισε να θέσει ο ίδιος υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος.

«Δεν έχει ξεκινήσει ακόμη αυτή η διεργασία. Αύριο θα συνεδριάσει αύριο το πολιτικό μας συμβούλιο. Το μείζον όμως είναι το τι θα βρούμε αύριο από την πλευρά της Ευρώπης».

«Θα ξεκινήσει προφανώς η διαδικασία (για τη διαδοχή) αύριο». «Δεν λέω τίποτα», δήλωσε ο Μάκης Βορίδης, όταν ρωτήθηκε αν αποκλείει το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα.