«Το κλείσιμο των τραπεζών έστειλε τους συνταξιούχους στις ουρές. Δίχασε τον ελληνικό λαό και λέει ότι αν κερδίσει το “όχι” θα πάει για συμφωνία. Επί ποιων βάσεων και ποιων συμφωνημένων;» αναρωτήθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «αδιέξοδο» του πρωθυπουργού.

«Ο κ. Τσίπρας είναι μέσα σε μια κρίση μεγαλείου που τελειώνει και μια κρίση πανικού γι’ αυτό που συμβαίνει», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Ο ίδιος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις καταθέσεις. «Ποιες καταθέσεις εγγυάται και με ποια λεφτά;», ρώτησε ο πρώην  πρόεδρος αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα. «Μια Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης, μια Ελλάδα χωρίς ομαλή σχέση με την ΕΚΤ δεν έχει πρακτικά εγγυημένες καταθέσεις», εξήγησε.

«Θα καθυστερήσουμε 2 χρόνια να δούμε ομαλοποίηση λειτουργίας τραπεζών και κίνησης κεφαλαίων», είπε ο κ. Βενιζέλος αναφορικά με την επιβολή capital controls και κλεισίματος τραπεζών. «Οι πιο αδύνατοι ταλαιπωρούνται και χαίρεται το λόμπι της δραχμής. Αυτοί που έχουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό και τα κέρδη μέσα και περιμένουν να αγοράσουν τα πάντα σε υποτιμημένες δραχμές».

Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε πως ο πρωθυπουργός έχει συμφωνήσει στα μέτρα, κάτι που -όπως είπε- παραδέχτηκε και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ. «Για τις μηδαμινές οφειλές, διχάζει την Ελλάδα, την ρίχνει στην ύφεση. Δέκα δισ. η ζημιά είναι από το Γενάρη. Από την Κυριακή μέχρι σήμερα, η ζημιά είναι άλλη τόσο».

«Εξαιτίας του κ. Τσίπρα έχουμε χειρότερα μέτρα στο Μνημόνιο 2 και πάμε για χειρότερα μέτρα στο Μνημόνιο 3», υπογράμμισε και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως «λέει ψέματα ότι οι επιδοτήσεις των αγροτών θα κοπούν».

Αντίθετα, «οι επιδοτήσεις στους αγρότες θα κοπούν αν η Ελλάδα πάει στο περιθώριο της Ευρώπης».

«Αντί να σκίσει το Μνημόνιο, έσκισε το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», είπε ο κ. Βενιζέλος, αναφερόμενος και πάλι στον πρωθυπουργό.