Βολές κατά των δανειστών και των «νεοφιλελεύθερων κύκλων της Ευρώπης» εξαπέλυσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Κοντονής τόνισε ότι «επί πέντε μήνες η ελληνική κυβέρνηση έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να υπάρχει ρεαλιστική και αμοιβαία λύση και συμφωνία» και ακολούθως ανέφερε ότι «δυστυχώς η κυρίαρχοι νεοφιλελεύθεροι κύκλοι της Ευρώπης, ουσιαστικά τορπιλίζουν το όραμα της ενωμένης και δημοκρατικής Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού θέλουν να επιβάλουν παρά τη θέληση του ελληνικού λαού, δήθεν λύσεις τόσο σε οικονομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, οι οποίες καταψηφίστηκαν στις εκλογές της 25η Ιανουαρίου».

Στην συνέχεια ο κ. Κοντονής, έκανε ιδιαίτερα αναφορά στο ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη, λέγοντας ότι «υπό τον φόβο το παράδειγμα του ΣΥΡΙΖΑ να βρει μιμητές σε άλλα αριστερά κόμματα και χώρες της Ε.Ε., οδήγησαν σε ναυάγιο τις συνομιλίες, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να πάνε τον ελληνικό λαό στην περαιτέρω φτωχοποίηση».

«Το σχέδιο τομής απέτυχε μετά την ιστορική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, να δώσει λόγο στο λαό, ο οποίος κυρίαρχα θα απαντήσει σε όσα προτείνουν οι νεοφιλελεύθεροι κύκλοι της Ευρώπης αλλά και για τα σενάρια πολιτικής ανωμαλίας που εξυφαίνουν εγχώριοι παράγοντες για την ακύρωση της εντολής της 25ης Ιανουαρίου», σημείωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής.