Σταθερή παραμένει η θέση του Βερολίνου να προηγηθεί η έγκριση της συμφωνίας της Αθήνας με τους δανειστές από την ελληνική Βουλή πριν το πρόγραμμα διάσωσης περάσει από τα άλλα κοινοβούλια, γράφουν σήμερα οι Financial Times, γεγονός που σημαίνει ότι ο χρόνος για την Ελλάδα μειώνεται σημαντικά και η ψηφοφορία ενδεχομένως να γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Όπως σχολιάζει το δημοσίευμα επικαλούμενο πηγές του Βερολίνου, οι πολύμηνες διαπραγματεύσεις που προηγήθηκαν έχουν υποβαθμίσει την εμπιστοσύνη στη δυνατότητα της Ελλάδας να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, λόγος για τον οποίο απαιτεί η Γερμανία να προηγηθεί η ψήφιση στην ελληνική Βουλή.

Αξιωματούχοι που εκπροσωπούν τους πιστωτές έλεγαν την Τρίτη στις Βρυξέλλες ότι δεν έχει ακόμα διασφαλιστεί μια συμφωνία καθώς το ΔΝΤ έχει εγείρει ανησυχίες σύμφωνα με τις οποίες η ελληνική πρόταση βασίζεται πολύ σε νέους φόρους προς επιχειρήσεις και εργαζόμενους και όχι σε περιορισμό των δαπανών της κυβέρνησης.

Ένας άλλος αξιωματούχος σημείωσε ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να αυξήσει το όριο έκδοσης εντόκων γραμματίων την επόμενη εβδομάδα.