Επανήλθε με νέες δηλώσεις του στο θέμα της συναίνεσης και της συμμετοχής κι άλλων κομμάτων «στη συνευθύνη των αποφάσεων», ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος εκτιμά ότι εάν δεν συμβεί αυτό, τότε «οδηγούμεθα στην καταστροφή ή σε εκλογές».

Ο Γ. Καρατζαφέρης στην νέα του δήλωση καλεί την ΝΔ να συμμετάσχει κι αυτή στην «συνευθύνη των αποφάσεων», αφού, όπως υποστηρίζει, αν δεν συμμετάσχει η ΝΔ τότε η πρότασή του δεν έχει καμία ουσία.

Συγκεκριμένα σε γραπτή δήλωσή του και μετά τις δηλώσεις που έκανε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο κ. Καρατζαφέρης τονίζει ότι για τον ΛΑΟΣ η πιο ενδεδειγμένη κίνηση σήμερα θα ήταν «ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ».

Εκτίμησε, όμως, ότι για την πατρίδα η λύση είναι η οικουμενική ευθύνη και τόνισε ότι «το εθνικό συμφέρον επιβάλλεται, σε κρίσιμες στιγμές, να υπερισχύει του κομματικού».

Ο Γ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ακόμη πως «εάν δεν δεχθεί ο πολιτικός κόσμος κι ιδιαίτερα η αξιωματική αντιπολίτευση άνευ της οποίας δεν έχει καμία ουσία η πρόταση, τότε με την υπάρχουσα ασύνδετη και αδύναμη κυβέρνηση οδηγούμεθα ή στην καταστροφή, ή σε εκλογές».