Τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των πρώην βουλευτών που αναδρομικά διεκδικούν αυξήσεις στην σύνταξή τους ζητεί να μάθει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Παπαδημούλης με ερώτησή του προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών και Δικαιοσύνης.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Παπαδημούλης, «οι πρώην βουλευτές έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη διεκδικώντας να ισχύσει και γι’ αυτούς η ρύθμιση για τα αναδρομικά των δικαστικών, για το χρονικό διάστημα 2003-2007. Υπενθυμίζεται ότι με βάση το Ζ΄ Ψήφισμα της Βουλής, η βουλευτική αποζημίωση είναι ίση με της αποδοχές των προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις τα αναδρομικά αυτά, αντιστοιχούν περίπου σε 200.000 – 250.000 ευρώ κατά μέσο όρο για κάθε προσφεύγοντα βουλευτή. Μια ενδεχόμενη δικαίωση των συνταξιούχων βουλευτών θα επιβαρύνει σημαντικά τον προϋπολογισμό της χώρας και στέλνει ένα απαράδεκτο και προκλητικό μήνυμα στην κοινωνία».

Ο κ. Παπαδημούλης ρωτά ακόμη εάν υπάρχουν ανάμεσα στους προσφεύγοντες στη δικαιοσύνη κάποιοι στους οποίους έχουν ανατεθεί από την κυβέρνηση υψηλές κρατικές θέσεις, με ποιο νομικό τρόπο σκοπεύει η κυβέρνηση να κάμψει τα νομικά ερείσματα, στα οποία στηρίζονται τα δικαιώματα των πρώην βουλευτών για εξίσωση των μισθών τους με τις αποδοχές των προέδρων των ανώτατων δικαστηρίων και εάν και πότε θα πάρει η κυβέρνηση νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να μην εφαρμοστεί το Ζ’ Ψήφισμα της Βουλής και να τερματιστεί ο αυτοματισμός σύνδεσης αποδοχών βουλευτών και ανώτατων δικαστικών.