Με προθυμία σήκωσε ο Γιώργος Παπανδρέου το γάντι της προσωπικής αντιπαράθεσης που του πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας τον για αναξιοπιστία.

«Δεν πρόκειται να το βάλω κάτω. Θα δώσω μάχη για το δίκιο στη χώρα, να σταθούμε στις δικές μας δυνάμεις», δήλωσε ο πρωθυπουργός καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Λίγο νωρίτερα είχε κατηγορήσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «μου θυμίσατε εκείνους τους πατριδοκάπηλους που έλεγαν για τον πατέρα μου ότι ήταν πράκτορας των Αμερικάνων. Σαν να ακούω φωνές από τα χειρότερα ακροδεξιά σύνδρομα του παρελθόντος. Δεν ξέρω αν πρέπει να οργιστώ ή να γελάσω με αυτά που λέτε, κ. Τσίπρα».

Απαντώντας δε στις αιτιάσεις περί προσυνεννόησης με τον κ. Στρος Καν, ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε: «Ήμουν σε επαφή με το Στρος Καν και όλους τους ηγέτες της Ε.Ε., αυτό δεν είναι ανακάλυψη, είναι δική μου δήλωση από την αρχή. Έχω και θα έχω επαφές για να σώσω την πατρίδα. Τι προτείνετε κύριε Τσίπρα, να μην του είχα μιλήσει; Να κλεινόμουν στο Μαξίμου ή στο Καστρί; Όπως κάποιος άλλος κρυβόταν σπίτι του;».