Στην αντεπίθεση πέρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αποκρούοντας τα πυρά που δέχθηκε από τον αρμόδιο τομεάρχη της ΝΔ Μ. Τζίμα, με αφορμή τη χθεσινή αναγκαστική προσγείωση του ελικοπτέρου Απάτσι, λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Ο κ. Βενιζέλος κάνει λόγο για επιπόλαιη και μικροκομματική ανακοίνωση με δήθεν ρητορικά ερωτήματα όπως: «γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση δεν παρελάμβανε αυτά τα ελικόπτερα, μήπως γιατί είχαν εντοπίσει τεχνικές ατέλειες; Πώς και με ποιες εγγυήσεις η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρέλαβε τα ελικόπτερα αυτά και μέσα σε έναν χρόνο κατέπεσαν εν καιρώ ειρήνης δύο από αυτά»;

Απαντώντας στον τομεάρχη της ΝΔ, ο υπουργός αναφέρει ότι «το συγκεκριμένο ελικόπτερο ήλθε στην Ελλάδα το 2007 και παραλήφθηκε επισήμως από τον ελληνικό στρατό την 18η Αυγούστου 2009 και άρα τελεί ακόμη υπό την εγγύηση καλής λειτουργίας δύο ετών ή 480 ωρών πτήσης από την ημερομηνία υπογραφής του πρωτοκόλλου οριστικής και ποιοτικής παραλαβής ( 18 Αυγούστου 2011 για το συγκεκριμένο ελικόπτερο).

Μέχρι χθες το ελικόπτερο αυτό είχε συμπληρώσει 241 ώρες πτήσης, πριν το ατύχημα είχε συμπληρώσει 1 ώρα και 35΄ πτήσης από την ώρα της απογείωσής του, ενώ στο συγκεκριμένο ελικόπτερο είχε εκτελεστεί 14ημερη- 25ωρη περιοδική επιθεώρηση την Πέμπτη 28 Απριλίου 2011.

Ο Κυβερνήτης, Αντισυνταγματάρχης της Αεροπορίας Στρατού και Διοικητής της μονάδας, διαθέτει πτητική εμπειρία με 1476 συνολικά ώρες πτήσεις, εκ των οποίων οι 840 σε ελικόπτερα ίδιου τύπου».

Με βάση τα παραπάνω, και απευθυνόμενος στον κ. Τζίμα, ο ΥΕΘΑ τονίζει ότι «το ελικόπτερο αυτό το παρέλαβε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τον Αύγουστο του 2009, με εγγυήσεις οι οποίες εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι τον Αύγουστο του 2011».