Μια αιχμηρή ερώτηση για την κατάσταση στα ελληνικά γήπεδα και την ευθύνη της πολιτείας, έφεραν στη Βουλή πέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Οι Νάντια Γιαννακοπούλου, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Χαρά Κεφαλίδου, Όλγα Ρενταρή – Τέντε και Παύλος Στασινός αναφέρουν ότι οι συσσωρευμένες ζημιές των έντεκα ΠΑΕ που έχουν σταθερή παρουσία στη Super League τα τελευταία χρόνια, ανέρχονται στα 309 εκατομμύρια ευρώ.

Επισημαίνουν παράλληλα ότι οι ίδιες ομάδες το 2010, παρότι είχαν έσοδα 145 εκατομμύρια ευρώ, οι ζημιές τους ανέρχονταν στο ποσό των 62,6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το Δημόσιο ήταν 220 εκατομμύρια ευρώ, τον Μάρτιο του 2010 σύμφωνα με ανακοίνωση του Υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη.

Οι βουλευτές κατηγορούν την πολιτεία ότι δεκαετίες τώρα ανέχεται αυτά τα φαινόμενα βίας και διαπλοκής. Με τον τρόπο της μάλιστα, αναφέρουν, και μέσω των χρηματοδοτήσεων «θα τολμούσε κανείς να πει, ότι όχι απλώς τα ανέχεται αλλά και τα επικροτεί, προβαίνοντας διαρκώς σε ευχολόγια εκ μέρους των αρμοδίων και σε μια, πρωτοφανούς έκτασης, μετάθεση ευθυνών από τον ένα παράγοντα στον άλλο».

Οι πέντε βουλευτές ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς, πώς σκοπεύει η πολιτεία να αντιμετωπίσει, άμεσα και με οποιοδήποτε τίμημα τα φαινόμενα αυτά ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Καλούν επίσης την κυβέρνηση να απαντήσει πώς και πότε προτίθεται να εισπράξει τα χρέη των ΠΑΕ προς το Δημόσιο και γιατί έχει καθυστερήσει μέχρι σήμερα, όταν την ίδια ώρα λαμβάνονται σκληρά μέτρα για να εισπράξει χρέη άλλων επιχειρήσεων, επαγγελματιών και μικρο-οφειλετών.

Τέλος ζητούν να πληροφορηθούν σε ποια λογική βασίζεται η άποψη να πληρώνει ο φορολογούμενος πολίτης για τις ζημιές των ΠΑΕ που τις περισσότερες φορές προέρχονται από κακοδιαχείριση και σπατάλη.