Παράλληλα με τις επαφές που κάνει ο πρωθυπουργός με τους υπουργούς του προκειμένου να κλείσει το παζλ των νέων μέτρων που θα προκύψει από την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου για την οικονομία, εντείνονται και οι παρασκηνιακές διεργασίες για το πρόσωπο της νέας κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αξία», το τελευταίο διάστημα πύκνωσαν οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους υπουργούς της κυβέρνησης, όχι μόνο για να πειστούν σε νέες περικοπές δαπανών, αλλά και για να διαβλέψει ο πρωθυπουργός τις προθέσεις τους για το ρόλο τους στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Παράλληλα έχει ανοίξει και ο κύκλος των «δείπνων». Ήδη ο Γ. Παπανδρέου έχει συναντηθεί με τον Α. Λοβέρδο, ενώ δείπνο «συμφιλίωσης» είχαν τις προάλλες και οι Ευ. Βενιζέλος και Χ. Καστανίδης, οι σχέσεις των οποίων ήταν δυσμενείς τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι πιο συχνοί συνομιλητές του πρωθυπουργού είναι αυτή τη στιγμή οι Ευ. Βενιζέλος και Χ. Παμπούκης. Δεν είναι τυχαίο που οι τρεις τους μαζί με τον Γ, Παπακωνσταντίνου συμμετέχουν σε αλλεπάλληλες συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η παρουσία του Ε.Βενιζέλου πυροδοτεί τις φήμες που τον θέλουν να αντικαθιστά τον Θ. Πάγκαλο στη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.