«Ευσεβείς πόθους» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, τα όσα δήλωσε περί συγκυβέρνησης ο Αντώνης Σαμαράς.

Σε ανακοίνωσή του ο Γ. Πεταλωτής τονίζει ότι «ο κ.Σαμαράς, για μια ακόμα φορά, συνεχίζει να μονολογεί για θέματα “συγκυβέρνησης”, για τα οποία ποτέ δεν ερωτήθηκε και δεν του ζητήθηκε από κανένα. Εκφράζοντας μάλλον μέσα στις συνεχείς ψευδαισθήσεις του ευσεβείς πόθους, που θα παραμείνουν πόθοι. Οι προφανείς εσωκομματικοί του λόγοι, δεν μας αφορούν, δεν αφορούν τους πολίτες».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορεί τη ΝΔ για έλλειψη σοβαρότητας, ενώ χαρακτηρίζει τις προτάσεις της «από βαθιά νυχτωμένες έως επικίνδυνες».

Ο Γ. Πεταλωτής αποκαλεί τον Α. Σαμαρά «άλλη Κασσάνδρα», που «απαξιώνει και μηδενίζει την εθνική προσπάθεια, την προσπάθεια και τον αγώνα των Ελλήνων πολιτών, προεξοφλώντας δήθεν αποτυχίες».

Κλείνοντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει ότι η κυβέρνηση και οι πολίτες «προχωράμε με συνέπεια, σχέδιο, δουλειά και όραμα στην έξοδο από την κρίση, αφήνοντας τον κ. Σαμαρά και την παράταξή του να υπερθεματίζουν και να συντάσσονται με τις προβλέψεις των κερδοσκόπων και των καταστροφολόγων. Θα τους διαψεύσουμε όλους και πάλι».