Την οργή βουλευτών και υπουργών έχει προκαλέσει το πολυνομοσχέδιο για την οικονομία που θα έρθει για έγκριση στις 15 Απριλίου σε Υπουργικό Συμβούλιο που θα γίνει εκείνη την ημέρα και θα αφορά τρία πακέτα μέτρων.

Το πρώτο αφορά τις δημοσιονομικές διορθώσεις 1,8 δις ευρώ για το έτος 2011, το δεύτερο πακέτο αφορά τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Πολιτικής (2012-2015) και τα οποία θα περιέχουν μόνο περιστολές των δαπανών σε όλα τα υπουργεία και το τρίτο πακέτο θα αφορά τις αποκρατικοποιήσεις που θα γίνουν ανά έτος και το ύψος των χρημάτων που θα λάβουν από κάθε αξιοποίηση ακινήτων ή πώληση κρατικής επιχείρησης.

Το σημείο τριβής, ωστόσο, που έχει ενοχλήσει τους υπουργούς της κυβέρνησης, είναι ότι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Πολιτικής κόβει κι άλλο τις ήδη κομμένες από το μνημόνιο δαπάνες βασικών υπουργείων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αξία», οι συνεχείς συσκέψεις που είχαν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών αυτή την εβδομάδα ήταν με βασικούς υπουργούς της κυβέρνησης, προκειμένου να αναζητηθούν όλοι οι τρόποι μείωσης των δαπανών των υπουργείων τους.

Οι συσκέψεις έδωσαν το έναυσμα σε πολλούς υπουργούς να φέρουν αντιρρήσεις για τις επιταγές του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και πολλοί ήρθαν σε ευθεία σύγκρουση με τον υπουργό Οικονομικών – ο οποίος, έχοντας αποκλείσει νέα μέτρα περικοπής σε μισθούς και συντάξεις ή αύξηση φόρων, δεν μπορούσε από αλλού να κλείσει την ψαλίδα του ελλείμματος.